Sazka pomáhá plnit také sportovní sny! Spouští projekt Sazka Champs
Vycházející ženské i mužské sportovní hvězdy, zástupci zimních i letních sportů, zdraví sportovci i parasportovci. Iveta Miculyčová, Barbora Seemanová, Jakub Hroneš, Jonáš Kešnar nebo Anastasja Vištalová. Ti všichni a mnozí další jsou součástí nového projektu Sazka Champs. Ten má za cíl nejen pomoci na cestě za splněním sportovních snů mladým talentovaným sportovcům, ale také popularizovat jejich sporty, a především inspirovat mladou generaci ke sportování, a tak trochu ji vést ke zdravému životnímu stylu. Společnost Sazka tímto zásadním projektem navazuje na svoji tradiční dlouholetou podporu sportu.


Přečtěte si také: Sazka se stala generálním partnerem královny české cyklistiky Ivety Miculyčové


Plavání nebo cyklistika jsou sporty, které zná každý. Co ale taková paradrezura, nebo bouldering? O tom už mají lidé rozhodně menší povědomí. Popularizace méně známých sportů je jedním z cílů nového projektu Sazka Champs, který představila společnost Sazka.
 
„Skrze Sazka Champs chceme podporovat talentované sportovce, aby si plnili své sny a inspirovali mladou generaci. Do projektu vybíráme a budeme dlouhodobě podporovat sportovce z různých odvětví, nejen pro jejich talent a špičkové výkony, ale také kvůli jejich osobnosti, hodnotám a přesahu mimo ryze sportovní témata,“ vysvětluje filozofii projektu Aleš Veselý, generální ředitel společnosti Sazka.


Finanční podpora je zásadní 

 V okamžiku spuštění je v projektu Sazka Champs celkem čtrnáct sportovců. V týmu figurují zástupci letních i zimních sportů, zdraví sportovci i parasportovci, začínající nováčci, ale i ti, kteří mají za sebou reprezentační zkušenosti. Všechny spojuje to, že si svojí pílí chtějí plnit sny. Sazka jim k tomu pomůže finanční podporou, kdy jim poskytne peníze na důležité a mnohdy náročné části přípravy: kvalitní zázemí, tréninkové kempy či speciální vybavení a odborný personál.

Naplněné sny a případné úspěchy na české i mezinárodní scéně pak budou skvělou vizitkou pro danou sportovní disciplínu i pro sport jako celek.


14 sportovců „bude vyprávět“ své příběhy

Asi nejzkušenějším ze sportovců v týmu Sazka Champs je plavkyně Barbora Seemanová, která má za sebou v pouhých 24 letech start na letní olympiádě v Tokiu, kde obsadila šesté místo. Jejím snem je vrátit se do finále olympiády a pokusit se ji vyhrát.
 
„Moc mě baví, co jsme se Sazkou vytvořili, a těším se, až to budeme komunikovat s lidmi. Je skvělé, že se Sazka rozhodla podporovat sportovce z menších, a ne tak úplně populárních sportů a chce nám pomoct na cestě za našimi sny. Zároveň chce přivést lidi ke sportu, a ještě vybrala opravdu skvělou partu plnou inspirativních lidí,“ libuje si nad novou spoluprací Barbora Seemanová.
 
Zástupcem zimních sportů v týmu Sazka Champs je Jakub Hroneš, talentovaný snowboardista, který začíná sbírat úspěchy na mezinárodní scéně. I on má ze spolupráce se Sazkou radost. Nedílnou součástí týmu jsou také parasportovci. „Nejvíce se těším na navazování nových přátelství. Je skvělé, že budu moci díky Sazce potkat plno skvělých sportovců napříč nejrůznějšími sportovními disciplínami. Už se nemůžu dočkat všech společných akcí, bude to skvělé dobrodružství a možnost potkat plno fajn lidí, kteří stejně jako já žijí sportem,“ říká Anastasja Vištalová, česká reprezentantka v paradrezuře, účastnice dvou paralympijských her.
 

TÝM SAZKA CHAMPS

Eliška Adamovská – sportovní lezení (bouldering)
Jiří Pavel Češka – atletika
Ondřej Gemov – plavání
Marie Horáčková – lukostřelba
Jakub Hroneš – snowboarding
Jonáš Kešnar – paraplavání
Kryštof Král – cyklistika
Jakub Krejčí – kajak
Kateřina a Anna Pavelkovy – beachvolejbal 
Eva Matějovičová – sportovní aerobik, skialpinismus
Iveta Miculyčová – freestyle BMX
Barbora Seemanová – plavání
Anastasja Vištalová – paradrezura


Inspirujeme (nejen) mladou generaci

„Snažíme se měnit úhel pohledu na profesionální i amatérský sport. Společně inspirujeme mladou generaci i rodiny, aby si také našli cestu ke sportům a zdravému životnímu stylu,“ říká Aleš Veselý a dodává: „Generace Z, tedy ti narození na přelomu tisíciletí, významně posouvá způsoby, jak je sport sledovaný a prožívaný a jakou roli v životě mladé generace hraje. Sport se stále více stává formou aktivní zábavy a zesiluje jeho propojení s hudbou, filmem, uměním nebo designem. Zároveň společně s týmem Sazka Champs chceme také otevírat méně obvyklá témata ve sportu, jako je například ekologie, duševní zdraví, diverzita, společenská zodpovědnost a další. Protože právě tato témata jsou pro dnešní generaci Z aktuální a ke sportu určitě patří.“


Kdo dál rozšíří tým Sazka Champs?

 Současných čtrnáct jmen není finálních, tým Sazka Champs plánuje dále se rozrůstat a přijímat do svých řad další inspirativní talenty, kterým pomůže splnit jejich sny.
 

Přečtěte si také