Zpověď českého výherce 2 milionů korun
Vůbec poprvé v historii Sportky se stalo, že výherce vyšší sumy souhlasil s odhalením své identity. Přečtěte si, kterak vedoucí dopravy Roman V. ke štěstí přišel.

Roman V. sází pouze Sportku, na níž ho láká i dobrá dostupnost terminálů. Nesází pravidelně, spíš si podá, když se nudí, nebo se zrovna nachází v blízkosti některého z terminálů. Trpělivost při sázení není jeho silnou stránkou, a tak sází především den před tahem nebo přímo v den tahu. Nedodržuje žádné rituály a nemá ani vlastní čísla, kvůli jednoduchosti volí vždy náhodný tip.

Pohádal se s manželkou

Svou osudovou sázenku Roman bere jako takové štěstí v neštěstí. Ten den se totiž pohádal s manželkou. Aby se uklidnil, šel si vsadit. A tu se potvrdilo staré známé přísloví: neštěstí v lásce, štěstí ve hře. Naštěstí pro Romana se situace uklidnila, a tak nyní zažívá úspěchy na všech frontách. Přesto ze srandy podotýká, že teď bude sázet vždycky, když se nepohodne se svou chotí.

Když zjistil, že vyhrál…

…byla to skoro infarktová situace. Ke kontrole sázenky se kvůli nedostatku času totiž dostal až v pondělí odpoledne, tedy v práci, kde si vše ověřil na internetu. Přitom zjistil, že jeho čísla ve třetím řádku se úplně shodují s čísly z nedělního tahu. Zároveň si přečetl, že jeden sázející bere 49 milionů. A jelikož v ten moment neznal detailně pravidla týkající se dodatkového čísla, chvíli si myslel, že tím výhercem je on. V ten moment prý opravdu nevypadal nejlépe a kolegyně v práci se mu pomalu chystala volat sanitku. O chvíli později zjistil, že jeho výhra činí „jen“ necelé dva miliony, přesto pociťoval neskutečnou radost a úlevu. Úlevu, štěstí a radost z toho, že s manželkou začnou novou etapu života, etapu bez dluhů.

Splatí dluhy, budou bez starostí a zbytek investují

O tom, co udělají s penězi, mají manželé jasno. Nejprve vyrovnají všechny finanční závazky a doplatí hypotéku, následně provedou drobnou a střídmou úpravu vozového parku. Chtějí přitom, aby jim zbyl ještě celý milion, aby se nerozdrobil a měli jej k dispozici pro další investice a spoření.

Dva miliony samozřejmě nejsou tolik, aby si Roman mohl dovolit skončit v práci a žít jen z renty, je to však dost na to, aby nemusel obracet každou korunu a řešit otázky jako zda si v případě nemoci vzít neschopenku. Doposud mu přitom měsíčně po vyrovnání závazků z každé výplaty zbývala zhruba třetina, teď bude moci disponovat s výplatou téměř celou. A to je sakra rozdíl. Sám Roman V. říká, že nebýt výhry, doplatí své finanční závazky nejdříve tak za deset let. Naspořit dvoumilionovou sumu jen z příjmů z práce by pro něj byla čirá utopie. Na otázku, zda věří ve štěstí, Roman říká, že teď už ano. A co by vzkázal ostatním? Aby nepřestali věřit a zkoušeli to dál – ale samozřejmě s mírou.

Autor fotografie: iStock Photo.

Přečtěte si také