Zítra nepřijdu, oznámila reportérka v přímém přenosu po výhře v loterii

Španělská vánoční loterie El Gordo (v překladu Tlouštík) patří k největším a nejstarším na světě. Loňské vyhlášení výsledků s napětím sledovala i televizní reportérka Natalia Escuderová, která se z výhry radovala v přímém přenosu. Ukvapených slov však vzápětí litovala.

Přečtěte si také: „Přál bych to každému!“ tvrdí výherce z Čech, který si v Eurojackpotu přišel na 13 milionů


Španělská reportérka Natalia Escudero, která pracuje pro veřejnoprávní televizi RTVE, se během živého vysílání dozvěděla, že vyhrála v loterii. Zpravodajka se nechala unést a v návalu emocí vřískala, tančila a polévala se šampaňským. Dokonce svým kolegům ve studiu stihla oznámit, aby ji druhý den už nečekali v práci.
 

Po euforii přišlo zklamání

Radost z výhry však netrvala dlouho. Ačkoli nejvyšší výhra vánoční loterie činila 100 milionů korun, celková částka se rozdělovala mezi několik vítězů. Reportérka tak namísto pohádkové sumy vyhrála „pouze” pět tisíc eur (asi 130 tisíc korun), což by ženě na život bez práce příliš dlouho zřejmě nevydrželo.

Reportérka se poté, co se dozvěděla pravdu o výhře, při dalším vstupu divákům omluvila za příliš emocionální chování a nedostatek profesionality. K celé události se vyjádřila i na Twitter, kde oznámila, že novinařině se věnuje přes 25 let, avšak poslední měsíce zažívala těžké období. Také dodala, že v práci se neukáže proto, že jde na dovolenou. Rozhodně prý neměla v plánu skončit.
 

Zábava do každé rodiny

Loterie byla založena v roce 1762 původně jako charitativní podnik. Šťastná výherní čísla jsou každoročně tažena v budově madridské opery a vyhlašují je děti z madridských škol. Výtěžek z nakoupených losů putuje do španělské státní pokladny, z níž se pak financují investice v oblasti školství, zdravotnictví či sociálních služeb.

Podle agentury AP je tato španělská loterie největší na světě z hlediska výše celkové výhry. Každý los v ceně 20 eur se dělí na deset kuponů a lidé si obvykle kupují jen kupony, ne celé losy. Rodiny či kolegové v práci se při jejich nákupu často sdružují do týmů. Slosování pak společně sledují u televizí jak doma, tak třeba i v kavárnách nebo barech.

Jaká by byla vaše reakce, kdybyste se dozvěděli, že jste vyhráli? Skákali byste radostí jako zmíněná moderátorka, anebo byste své emoce spíše drželi na uzdě? Pokud si nejste jisti, můžete si to vyzkoušet – vsaďte si dnes večer Eurojackpot, a když se na vás usměje štěstí, budete moci na vlastní kůži zažít, jaký to je pocit vyhrát rovnou 538 milionů. Vsadit online si může zde na tomto odkazu.

Úvodní fotografie je pouze ilustrační. Autor fotografie: iStock Photo.

Přečtěte si také