Zatočte se stresem a spěte lépe díky těmto 3 aplikacím

Stres je jedním z největších strašáků dnešní doby. Stojí za změnami nálad, nespavostí a lékaři se shodují, že stres také podporuje civilizační choroby - obezitu nebo kardiovaskulární onemocnění. Pro zdraví je samozřejmě důležitá také zdravá životospráva a dostatek pohybu. Aspoň se stresem nebo lepším spaním vám můžou pomoct tyto aplikace.

myNoise


Platformy: Android, iOS, web
Cena: Zdarma (+ nákupy v aplikaci od 25 Kč)
Hodnocení na Google Play: 4,0 *

Soustřeďte se v práci, relaxujte doma, spěte v noci. Tak zní podtitul skvělé aplikace myNoise, která je specialistou na uklidňující zvuky i na tzv. bílý šum. Těch je samozřejmě v obchodech spousta a relaxační hudbu si ostatně můžete pouštět třeba i z YouTube. myNoise má ale jeden nástroj, díky kterému u nás vítězí na plné čáře. Tím je ekvalizér, což se může na první pohled zdát jako nepodstatný detail. Právě ekvalizér ale dělá obrovský rozdíl.
 

Přečtěte si také: 3 mobilní aplikace, které vás udrží ve formě


Vezměme si příklad, kdy si na usínání pustíte déšť v tropech, který vás uklidňuje. Součástí nahrávky je ale také sem tam zakřičení ptáka, které vás naopak v mžiku probere. Pokud byste neměli ekvalizér, je pro vás tato nahrávka coby pomocník při usínání zcela nepoužitelná. Ekvalizér ale váš problém hravě vyřeší. S ním dokážete ze skladby toho otravného křiklouna odstranit, ještě navíc ale třeba můžete zvýraznit dopadání kapek na listy, co naopak tolik milujete.
 

Stáhněte si myNoise


Základní verze myNoise, která nabízí osm různých nahrávek, je zdarma. Vybírat ale lze z dalších desítek různých zvuků i prostředí, kdy cena začíná na 25 Kč za zvuk. Za cenu 249 Kč si pak případně můžete zakoupit všechny zvuky v aplikaci.
 

Sazka DreamAlarm


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 3,8*

Jak si lépe soustředit nebo se správně zrelaxovat, už víte. Na boj se stresem, a tedy i s obezitou, civilizačními chorobami a kdečím dalším existuje ještě jeden mocnější válečník. Tím je spánek. Zlepšit jeho kvalitu si za cíl dala aplikace Sazka DreamAlarm.

Ta vás nejprve večer inspiruje k těm nejlepším snům a může vám také pustit uklidňující hudbu k usínání. Hlavně ale celou noc monitoruje váš spánek a ráno vás probudí v momentě, kdy to pro vás bude nejpříjemnější.
 

Stáhněte si Sazka DreamAlarm


Součástí aplikace jsou ale také podrobné grafy k vašemu spánku nebo snář, kam si uložíte, co se vám zdálo. A protože jde o aplikaci největší české loterní společnosti, inspirovat se tu také můžete sny, které si splníte, až jednou vyhrajete. Apka nabízí ty nejúžasnější věci, které si jednou splníte, anebo si přímo v aplikaci můžete zkontrolovat, jestli jste náhodou v posledním slosování Eurojackpotu už nějaký ten milionek nevyhráli.
 

Sleep As Android


Platformy: Android
Cena: Zdarma (Pro verze za 99 Kč)
Hodnocení na Google Play: 4,7*

O tom, co uživatelé iOS závidí Androidu, jsme už před nějakou dobou psali. Pokud pak existuje vývojář, díky kterému musí applisti hlasitě plakat, je to Petr Nálevka a jeho studio Urbandroid. Ten se specializuje hlavně na aplikace a zařízení na spaní a relaxaci. Jeho vlajkovou lodí je pak Sleep As Android, která s přehledem strčí do kapsy i konkurenty za stovky a tisíce korun.

Sleep As Android je na Google Play nejstahovanější aplikací na spaní a důvodem je skutečnost, že se o ní říká, že spánek dokáže měřit zdaleka nejpřesněji. A také nepřeberné množství funkcí.
 

Stáhněte si Sleep As Android


Samozřejmostí jsou tipy pro správnou spánkovou hygienu, pohodlné usínání, buzení v tu nejvhodnější chvíli, podrobné spánkové grafy i mechanismy, abyste už nikdy nezaspali - musíte například naskenovat QR nebo NFC kód v jiné místnosti anebo spočítat matematickou úlohu. Sleep As Android ale umí také bojovat s chrápáním či se propojit s chytrými žárovkami nejen od Phililpsu a navodit tak světlo jak pro vstávání, tak i usínání. Integrace s chytrými hodinkami a náramky je pak už jen třešinkou na dortu.
 

Nestresujte se s dostupností wifi

Nebaví vás stále hledat dostupnou wifi, abyste se třeba dozvěděli, co je nového? Zprávy ze světa vám ke zmírnění stresu asi moc nepřispějí, ale zato ceny datových balíčku od SAZKAmobilu, díky kterým se zbavíte závislosti na wifi, určitě ano.S předplacenkou od SAZKAmobilu můžete získat například 1 GB mobilních dat už od 26 Kč anebo úplně zdarma jak při aktivaci nové SIM karty, tak jako Odměnu za dobití kreditu.

Jen s největším virtuálním operátorem u nás ale máte také každý měsíc šanci vyhrát krásných 250 tisíc korun v rámci loterie SAZKAmobil šance. A to už je taky částka, která umí se stresem zahýbat. Všechno důležité, co vás o předplacenkách SAZKAmobilu zajímá, najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také