Za Sazku se postavila řada českých sportovců

V Poslanecké sněmovně se už zítra začne řešit návrh na zvýšení loterní daně z 35 % na
55 %. Pokud projde, znamenalo by to konec Sazky, jak ji známe.

Přečtěte si také: Konec stíracích losů? Loterie od Sazky už brzy nemusí fungovat


Skončí stírací losy, v ohrožení bude oblíbená Sportka, na vzestupu naopak bude tvrdý hazard a český vrcholový i mládežnický sport přijde o miliardy.
 

Statisíce lidí i sportovci


Kvůli závažnosti situace spustila Sazka iniciativu #zasazku, do které se hromadně zapojují jak fanoušci loterií a losů, tak i známé osobnosti. Na internetových stránkách zasazku.cz už loterní společnosti vyjádřilo podporu přes 350 000 Čechů.


Protože je Sazka dlouhodobým partnerem českého vrcholového a mládežnického sportu, v řadách podporovatelů nechybí ani naši sportovci. Například lyžařka Kateřina Neumannová, plavkyně Simona Kubová (rozená Baumrtová), sportovní střelec David Kostelecký, motocyklový závodník Karel Abraham, atletka Šárka Kašpárková, skifařka Miroslava Knapková -Topinková nebo krasobruslaři Tomáš Verner a Eliška a Michal Březinovi.


Sazku podpořil i David Svoboda

Zvýšení loterní daně odmítá i David Svoboda. „Sport u nás i v zahraničí prožívá největší krizi, jakou pamatujeme. A přestože celý český sportovní průmysl balancuje nad propastí a potřebuje pomoc, vláda se chystá udělat pravý opak. Poslanci budou brzy hlasovat o navýšení daní z loterií z 35 % na 55 %, což zásadně ohrožuje Sazku, klíčového partnera českého sportu,“ říká David Svoboda.
 

Klikněte a připojte se k iniciativě #zasazku!


„Ve hře jsou miliardy korun na sport dětí, mládeže, ale i pro reprezentaci. Podpořte se mnou Sazku, díky které už naší prarodiče vždycky přispívali českému sportu,“ vyzývá veřejnost olympijský vítěz z Londýna v moderním pětiboji. Podpořte Sazku i vy na tomto odkazu.









Přečtěte si také