Výhru 4,5 miliardy oslavili sourozenci večeří z fast-foodu

Tiket do loterie si spolu pět sester a čtyři bratři kupují každý týden už léta. A teď to konečně vyšlo! Díky hře Euromillions jsou nyní bohatší o 175 475 380 eur, v přepočtu o 4,5 miliardy korun. A to přitom nejde o první výhru, kterou by v loterii trefili.

Přečtěte si také: Neuvěřitelné štěstí! Sportku si vsadila poprvé, hned vyhrála přes 7 milionů


Dělit se o výhru s dalšími osmi lidmi by jednoho asi naštvalo. Ne ale tak v případě, když se jedná o vaše sourozence a každý z vás si i tak odnáší 499 milionů korun.
 

Miliardy se slavily rychlým občerstvením

Dobře si to uvědomovala jedna ze sester Kathleen Sheridan, když se po cestě z práce naprosto klidná zastavila v oblíbeném fast-foodu. Tam ostatním sestrám a bratrům nakoupila večeři, aby s nimi mohla nejvyšší jackpot irské loterie oslavit.

Jak britským médiím prozradil mluvčí skupiny sázejících, svému štěstí nemůžou ještě stále uvěřit. „Co se teď bude dít, to rozhodně nevíme. Nějakou dobu nám ale určitě potrvá, než si všechno srovnáme v hlavě,” řekl mluvčí, který je zároveň manželem jedné ze sester.

Nejedná se přitom o první výhru, kterou tato rodina trefila. Už v 80. letech trefil jiný manžel jedné ze sester 600 tisíc irských liber, což při vývoji inflace dělá dnes přes 79 milionů korun.
 

Tiket ukryli pod matraci

Tentokrát ale možná k výhře dopomohla i důmyslná schovávačka. Jak se ukázalo, jedna ze sester tiket nejprve vložila do starého katalogu s elektronikou a ten poté schovala pod matraci. A přesně tam sázenka vydržela až do momentu, než si šla rodina výhru vyzvednout.

„Díky loterii se nám splnil sen a my teď jen doufáme, že nás tolik peněz moc nezmění,” zamýšlel se mluvčí výherců. „Nejnadšenější jsme ale z toho, že peníze budeme moc sdílet nejen s našimi dětmi a vnoučaty, ale i s dalšími členy rodiny.”

Možná byste to nečekali, ale výhru jim přejí i obyvatelé města Duleek, odkud výherci pocházejí. „Neumím si představit, kdo lepší by mohl nejvyšší výhru irské historie získat. Většina ze sourozenců už je v důchodu, jsou si ale pořád velmi blízcí. ” řekl jeden z obyvatel Paddy McCommon.

„Třeba Kathleen už nepracuje, její manžel Charlie ale stále pěstuje na poli jahody. V sezóně ho často vídám, jak sedí na kraji silnice a ty své jahody tam prodává,” nechal se slyšet Paddy.
 

Vyhrajte stovky milionů i vy

I když nám by asi stačilo ke štěstí vyhrát i pár milionů, za oněch 499 milionů korun, které každý ze sourozenců získal, bychom se samozřejmě také nezlobili. 

Abyste se stali multimilionáři, nemusíte teď navíc ani vstát ze svého gauče. Svůj tiket Eurojackpotu, který nedávno přihrál jinému Čechovi 1,4 miliardy, získáte za pár chvil přes internet na tomto odkazu.

Přečtěte si také