Vyhráli jste? Vydražte některý z těchto bizarních předmětů

Pokud jste šťastným majitelem milionového tiketu nebo losu, možná hledáte inspiraci, co netradičního si pořídit. Co třeba něco opravdu extravagantního?
 

Přečtěte si také: Hlavní výhra? 360 kilo slaniny!

Jestli jste právě vyhráli spoustu peněz a chcete si udělat skutečně rozmařilou radost, hledejte v seznamech předních světových aukčních síních, ale i na různých aukcích na internetu. Těmi prošly opravdu zajímavé kousky.
 

Lennonův záchod

zachod_reauters_600x500.jpg

Třeba po Johnu Lennonovi, slavném „Broukovi“, se prodalo už opravdu kde co. Před osmi lety dokonce i jeho záchod. V anotaci tehdy stálo, že záchod používal v letech 1969-1971 ve svém domě v Berkshire. Pak si pořídil nový a tento věnoval Johnu Hancockovi s radou, ať ho využije jako květináč. Ten ho ale schoval na čtyřicet let na půdu. 

„Rozhodně je to nejpodivnější věc, jakou jsme dražili,“ říká Anne-Marie Trace z Beatles Shopu, který prodej organizoval.

Podle původních odhadů se měl záchod prodat maximálně za tisíc liber. Byl ale prodán za víc než desetinásobek, v přepočtu přes čtyři sta tisíc korun. 
 

Churchillovy zuby

zuby_600x500.jpg


Výjimkou nejsou v aukčních seznamech ani vlasy, nehty nebo třeba zuby zesnulých celebrit či státníků. Falešné zuby britského předsedy vlády Winstona Churchilla někdo chtěl tak moc, že za ně dal v přepočtu čtyři sta padesát tisíc korun. Těžko říct, jestli je nosí. 

Churchill byl známý posedlostí svými zuby. Bál se, že je ztratí a tak měl hned několik náhradních párů. Všechny byly speciálně upravené tak, aby zakryly to, že si šlape na jazyk. 

Jestli jsme vás inspirovali, ale chybí vám potřebných pár set tisíc, není nic jednoduššího než zkusit štěstí. S online losy od Sazky se vyhrává až šest milionů korun. Vybrat si ten svůj los nebo rovnou stírat můžete na tomto odkazu.

Autor fotografií: Reuters, BBC

Přečtěte si také