Výhra 223 milionů ho začala nudit. A tak se vrátil zpátky do práce

Muž z přímořského městečka Grimsby ve Velké Británii uhodl všechna tažená čísla už v roce 1998. Bylo to uprostřed léta a Roy Gibney si díky loterii připsal na účet 7,5 milionů liber, tedy 223,2 milionů korun.

Přečtěte si také: Plný tiket Sportky vydělal seniorovi skoro 29 milionů


Hned, jak peníze dostal, je začal utrácet. Jeho nový Lexus se často proháněl po okolních silnicích a „Pane” mu také začala říkat luxusní vila za v přepočtu víc než 11 milionů.
 

Po výhře si začal užívat luxusu

Nechyběl v ní ani bazén, na jehož dno si Roy nechal vykachličkovat svá šťastná čísla - 12, 13, 21, 23, 33 a 36. Po víc než dvaceti letech už ale výherce rezidenci nevlastní; před krátkou dobou ji prodal za téměř 33 milionů.

Jestli si čísla v bazénu nechá i nový majitel, není známo. Jisté ale je, že i když britskému výherci vydělaly majlant, nejšťastnější na světě se díky nim určitě nestal.

Před svojí životní trefou žil Roy Gibney v malém domě a pracoval jako kovář. Hned poté, co vyhrál, práskl šéfovi na stůl výpovědí a začal si plnými doušky užívat. Nicnedělání ho ale postupem času začalo nudit.
 

Po 14 letech bez práce se začal nudit

„Do práce jsem nechodil dlouhých čtrnáct let. Postupně už jsem ale přestával mít nápady, jak zaplnit tolik volného času,” svěřil se výherce místnímu deníku Gimsby Telegraph. „Právě proto jsem si založil soukromou kovářskou dílnu.”

Za zdroj obživy Roy své nové podnikání nepovažuje. Na účtě mu stále zbývá dost, aby nemusel do konce života pracovat. Kovářské řemeslo je ale pro něj znovu velkou vášní.

„Občas do dílny chodím v noci, abych ostatním, kteří u mě pracují, nezacláněl. Někdy se stane, že přijdu v sedm večer a odejdu až v sedm ráno,” popisuje svoji práci loterní milionář. A dodává, že v tak dobré kondici se už léta necítil.
 

Volno nejradši tráví ve vlastní vile na Kypru

Na svoji výhru ale Roy Gibney i tak nezanevřel. „Stále si užívám bezstarostný život, který mi peníze z loterie umožnily,” prozradil lokálnímu deníku. „Když toho zrovna v práci není moc, volno nejradši trávím ve své vile Kypru.”

A my s Royem souhlasíme, že život loterního milionáře není žádným peříčkem. I tak se ale nemůžeme dočkat, až si ho na vlastní kůži vyzkoušíme.

Jestli to máte podobně, nezbývá než si vsadit. Klikněte si pro svůj tiket Sportky na tomto odkazu a třeba i vy už za pár dní budete řešit, jaká čísla si na dno svého nového bazénu necháte vykachličkovat.

Přečtěte si také