Vydělali miliardy. Tohle je 5 nejbohatších rockerů světa

Za jejich kariérou stojí píle, talent, vytrvalost, dobré načasování a touha plnit si svůj sen. Od hudebníků, kteří chodí do práce a na pódium si odskočí o víkendech,  je dělí mimo jiné i několik nul na kontech.

5. Ringo Starr


Jeden ze stále žijících členů skupiny Beattles má majetek v hodnotě 350 milionů dolarů, tedy něco málo přes 8 miliard korun.

Podle serveru Celebrity Net Worth, který počítal majetek z veřejně dostupných zdrojů, by měl mít asi o 50 milionů méně, z majetku totiž odečetl náklady na bydlení, daně a náklady na produkční tým.
 

Přečtěte si také: Živly Markovi sebraly střechu nad hlavou, teď vyhrál v loterii 4,6 miliionu


Padesát milionů tam nebo sem, Ringo Starr je zkrátka nejbohatším bubeníkem rockových kapel na světě. Je na tom líp než Phill Collins nebo bubeník Foo Fighters Dave Grohl či Lars Ulrich z Metallicy. Odrazujete děti od hlučného hudebního nástroje? Možná by to mlácení do bubnů mohlo vašeho potomka docela slušně živit.
 

4. Mick Jagger


Na čtvrté místo Micka Jaggera z Rolling Stones zařadila výše majetku 360 milionů dolarů, alespoň podle portálu Trendrr. Jeden z nejvlivnějších mužů rockové historie je umělec tělem i duší a vytrvale vystupuje už přes padesát let.

Kromě toho, že je snad světově nejznámější rockovou hvězdou, má Mick Jagger celkem osm dětí, pět vnoučat a jedno pravnouče. Rodinné sešlosti u Jaggerů musí být jedna velká legrace.

Na Silvestra napsal Mick Jagger na Twitter: „Doufám, že všichni budete mít bezpečný a šťastný Nový rok, těším se, až se uvidíme v roce 2020.“ Čímž se dá očekávat , že i letos uvidíme „Stouny“ koncertovat.
 

3. Sir Elton John


Reginald Kenneth Dwight, který vystupuje pod uměleckým jménem Elton John, je  jednou z nejbohatších rockových hvězd na světě. Jeho majetek se odhaduje na 480 milionů dolarů (přes 11 miliard korun). Hudební hvězda prodala přes 300 milionů alb, skládá vlastní hudbu, je vynikající klavírista a významný britský umělec, který se pyšní šlechtickým titulem.

Na letošním předávání Zlatých Globů doslova zářil film, který biograficky ztvárňuje jeho kariéru a vlastně i život. Snímek Rocketmen získal rovnou dvě ceny a jedna z nich je samozřejmě za nejlepší píseň. O tom, že je Elton John dobrá duše, svědčí i fakt, že chce poslat milion dolarů na pomoc do požáry zdevastované Austrálie.
 

2. Bono Vox


Majetek lídra kapely U2 je odhadován na něco mezi 600 a 700 miliony dolarů (14 -16 miliard korun). Skupina U2 vystupuje už od sedmdesátých let a zatím nejeví žádné známky toho, že by se chystala do uměleckého důchodu. Bono je nejen hudebník a zpěvák, ale zároveň i výrazný aktivista a filantrop.
 

1. Paul Mc Cartney


Beatles dobyli svět i žebříček nejbohatších rockerů. Paul Mc Cartney je jednoznačně nejmajetnějším rockovým muzikantem všech dob. Jeho čistý majetek je odhadován na 1,2 miliardy dolarů, přes 27 miliard korun. Po rozpadu světoznámé kapely muzícíroval sám za sebe a dodnes pro své fanoušky koncertuje. Paul je také velkým filantropem, který se angažuje v charitě a zaměřuje se na práva zvířat, chudobu, odstraňování podzemních min a hudební vzdělávání.

I když skládání muziky asi tvrdá dřina úplně není, i těchto pět hudebníků muselo na své bohatství pracovat celý život. A co kdybychom řekli, že když to vyjde, vy už naopak do konce života pracovat nebudete moct?

Pokud vám to dneska večer vyjde v Eurojackpotu, získáte hlavní výhru ve výši astronomických 2,269 miliardy korun. Nepropásněte šanci zahrát si o tolik peněz a pořiďte si online tiket na tomto odkazu.

Autor fotografií: Wikipedia, Flickr.

Přečtěte si také