Vánoční zázrak aneb příběhy lidí, kteří vyhráli na Vánoce

Co byste našli pod stromečkem raději? Ponožky, anebo pořádný balík peněz? Vybrali jsme nejzajímavější příběhy lidí, kterým vánoční losy nebo vyplněný tiket loterie změnily život.

Tajný Santa

V Americe nosí dárky Santa Claus, to všichni víme. Slyšeli jste ale někdy o tajném Santovi? Jde o tradici, která se uskutečňuje na pracovišti, kdy si kolegové anonymně vyměňují dárky – bez věnování, bez podpisu.

V australském městě Waverley dostal mladý číšník na vánočním večírku od tajného Santy stírací los. Když políčka setřel, nemohl uvěřit vlastním očím, vyhrál hlavní cenu v hodnotě 10 tisíc australských dolarů, což je v přepočtu asi 160 tisíc korun.
 

Přečtěte si také: Za tiket dal jenom dvacku, i tak mu Sportka přinesla přes 9 milionů


„Budu moci své rodině a kamarádům nakoupit dárky bez toho, aniž bych musel otáčet každou korunu,“ řekl mladík při přebírání výhry.
 

Miliony pro kostel

Jiný vánoční zázrak se odehrál přímo na posvátném místě. Jistý dobrodinec věnoval kostelu svatého Antonína v Bostonudar dar v podobě losu. Nebyla to však náhoda, že byl výherní. Dárce moc dobře věděl, jaká částka se za kombinací čísel skrývá.

Los přinesl kostelu, který pomáhá lidem bez domova, výhru v hodnotě 100 tisíc dolarů, tedy asi 2,3 milionu korun. Peníze navíc přišly v ten správný čas, několik dní předtím byl totiž svatostánek vykraden. 
 

Štěstí pro muže bez domova

Příběh Diega B. z amerického Denveru se také týká ztráty domova. Poté, co se rozešel se svou partnerkou, byl nucen odejít z jejich společného domova a jedenáct měsíců žil ve svém autě.

Krátce před Vánoci se však na něj usmálo štěstí, když vyhrál 250 tisíc dolarů (5,7 milionů korun). Peníze z výhry investoval do výstavby domu a také do budoucnosti svého syna, kterému založil fond, z něhož se v budoucnu uhradí studium na vysoké škole.
 

Prababička milionářkou

Přímo na štědrý den se usmálo štěstí na Američanku Dorothy Martinovou. Bohatství jí přinesl stírací los: „Začala jsem stírat a zavřela oči. Když jsem se pak podívala, nemohla jsem uvěřit tomu, co vidím,“ vyprávěla paní Martinová novinářům. Nicméně se raději vypravila do obchodu, kde los koupila, aby si výhru ověřila.

„Řekla jsem prodavačce, že jestli je los skutečně výherní, tak ať mi rovnou zavolá sanitku, protože budu mít infarkt,“ dodala s úsměvem. Paní Martinová vyhrála 4,2 miliony dolarů, což je v přepočtu asi 96 milionů korun. Za výhru si prý koupí nový dům a část peněz věnuje svým vnoučatům.

Jestli vám Ježíšek přinesl jen ty ponožky, nějaký ten milion by se vám určitě hodil. Ve Sportce jich je několik desítek, tak si klikněte pro tiket do zítřejšího slosování na tento odkaz.

Přečtěte si také