Vánoce bez práce: Na kolik vás vyjdou svátky s nohama na stole?

Generální úklid, cukroví, co se bude rozpadat na jazyku, vánoční stromek až před váš dům nebo byt a k tomu ještě hostina na Štědrý den. Prohledali jsme nabídky různých obchodníků i poskytovatelů služeb a víme, na kolik vás přijdou Vánoce s nohama na stole.

Předvánoční úklid

Cena: 2 000 Kč

Už jen po přečtení titulku se vám zježily hrůzou vlasy. Asi tušíte, co to znamená umýt kuchyňské skříňky i nahoře, vyprat závěsy, vyleštit mastnou digestoř, vydrbat obklady v koupelně, vyčistit čalounění i konstrukce nábytku a k tomu samozřejmě klasický úklid.
 

Přečtěte si také: Milionář ze Sportky už se těší, až dá šéfovi na stůl výpověď


Tímhle plánem máte zaděláno dle velikosti bytu na pár dnů zábavy. Pokud tohle není vize, která by vás nadchla, počítejte s generální vánočním úklidem s cenovkou kolem 2 000 korun, podle velikosti bytu či domu a profíkům prý zabere jen 6 hodin.
 

Vánoční cukroví

Cena: Cukroví 2500 Kč, vánočka 250 Kč

Pokud nepečete, ale ještě nemáte objednáno, tak už neváhejte. Většinou se krabičky se svátečními dobrotami na objednávku vydávají svým majitelům do půlky prosince. Například Erhartova cukrárna nabízí kilo za 890 korun a slibuje výběr ze 14 druhů. Upřímně, kdo by se pekl se 14 druhy cukroví, kterého pak máte plné krabice ještě v únoru. Například vosí hnízda ale vyjdou až na 990 korun za kilo. Samozřejmě v obchodech je seženete mnohem levněji, kolem 300 korun za kilo, ale přeci na sobě o vánocích nebudete šetřit. Nezapomeňte na vánočku, kterou koupíte u svého oblíbeného pekaře, ty máslové bývají kolem 150 - 250 korun za kus. 
 

Vánoční stromek

Cena: 900 Kč

Nechce se vám ho vybírat, nemáte čas pro něj zajet a nebo vás jen řezané stromky nebaví, ale máte rádi tu vánoční vůni jehličí. Pro vás je pak služba pronájmu stromku. Vyberete si na webu v katalogu stromek v květináči, ten si rezervujete a firma vám ho zdarma doveze a zkraje ledna si ho zase vyzvedne.

Stromky v květináči takhle dělají radost dlouhé roky a ne jen pár týdnů. Ozdobit si ho ale budete muset sami.
 

Štědrovečerní večeře

Cena: 2 800 Kč

Velkým trendem je chodit na Štědrovečerní večeři do luxusních restaurací. Menu i letos budou vytříbená, stačí si jen vybrat, jestli si dáte spíš čtyřchodové nebo sedmichodové. Dáváte přednost klasice, tedy rybce se salátkem nebo vyzkoušíte třeba šneky? Jedno štědrovečerní menu vyjde v pražských lepších restauracích kolem 2 000 korun.

Není-li to váš šálek kávy, protože máte rádi teplo domova, máme pro vás další nápad, jak se při vytváření vánoční pohody nesedřít z kůže. V restauraci si totiž můžete nechat připravit celou večeři na klíč. Objednat si můžete nachystaná jídla a doma je už jen doladit. Vyzvedávají se zpravidla 23. prosince nebo na Štědrý den dopoledne.

Kapra obaleného na smažení, v krustě do trouby nebo raději lososa? Salátek bramborový s majonézou nebo vídeňský s cibulkou? K obědu vánoční kuba, vinná klobása, vývar nebo rybí polévka či snad paštička. Vybrat si můžete podle svých preferencí, počítejte zhruba 350 korun na jedno hlavní jídlo, polévka a předkrm pak vyjdou na zhruba 200 korun a dezert na 150 korun. Večeře bez práce tedy stojí zhruba 700 korun na osobu.

Jak je vidět, ani Vánoce bez práce nemusí přijít na majlant, dohromady to dělá zhruba devět tisíc korun. Možná byste ale letos své blízké chtěli potěšit nějakým skutečně originálním a jedinečným dárkem, na který vám v rozpočtu nezbývá. Tak si zkuste vsadit - třeba od výhry ve Sportce vás dělí pouhých šest čísel. Online tiket seženete na tomto odkazu.

Přečtěte si také