V loterii vyhrála přes 135 milionů, dál chodí na noční směny do supermarketu
I když už je v důchodovém věku, její energii by jí mohla závidět leckterá mladice. Místo lenošení vstává čtyřiašedesátiletá žena ve dvě ráno a míří na směnu do supermarketu. I přesto, že v loterii vyhrála přes 135 milionů.

Přečtěte si také: Za tiket dal jenom dvacku, i tak mu Sportka přinesla přes 9 milionů


Ve Velké Británii, odkud Elaine Thompson pochází, ji média familiérně přezdívají „babička“. A dost často také zjišťují, jak se žena od výhry 2,7 milionu liber (což je se započtením inflace v přepočtu 135 milionů korun), které trefila v roce 1995, má.
 

Do práce vstává ve dvě ráno dál

Podle všeho se jí stále daří velmi dobře a výhra ji ani po těch letech, co si může peníze užívat, nijak zvlášť nezměnila. Máma dvou dětí už sedm let chodí na pětadvacet hodin týdně do práce do supermarketu, kde každou noc doplňuje regály se zbožím.

„Svoji práci miluji. Doplňujeme všechno, co chybí, a taky se staráme, aby byly potraviny správně označeny slevami,“ prohlásila pro deník Mirror Elaine. „V práci mám spoustu přátel a předtím, než přišla pandemie koronaviru, jsem se také setkávala se zákazníky. Všichni v práci jsou prostě skvělí!“

Trvalo dlouhé dva roky, než její kolegové zjistili, že trefila v loterii obrovský balík. Jak ale říká, pracovala celý život a ani miliony, které získala, na tom nedokázaly nic změnit. „Člověk musí dávat svým dětem příklad, že práce je pro život opravdu důležitá,“ dodává výherkyně.
 

V obchodě zažila i počátky první vlny koronaviru

Elaine do supermarketu Marks & Spencer chodila i v době, kdy začala na jaře první vlna koronaviru. Proto zažila i období, kdy se zákazníci vrhali na regály v obchodech doslova jako kobylky.

A i když musí stále pracovat ve ztížených podmínkách - všichni pracovníci si musí mýt ruce minimálně jednou do hodiny a také po každém zákazníkovi, kterého obslouží - ani na chvíli prý neuvažovala, že by zůstala doma.

„Jak znovu počty nakažených rostou, lidé už zase začínají být nervózní. Já to ale vzdát nemůžu. Musíme tu být hlavně pro ty starší zákazníky, pro které jsme často jediným místem, kde si za celý den můžou s někým popovídat,“ dodala na závěr sympatická žena.
 

Co si koupila jako první?

Když Elaine Thompson vyhrála v roce 1995 oněch 135 milionů, byla jednou z vůbec prvních výherkyň, kdo v Británii trefil takto obří sumu. V té době pracovala jako mzdová účetní a její manžel Derek se zase zabýval obecným účetnictvím.

První věc, kterou si manželé koupili, když dostali výhru vyplacenou, pak budí úsměvy. Elaine zamířila do nejbližšího obchodu Marks & Spencer, kde pro sebe a svého manžela koupila oblíbené svetry ve všech dostupných barvách, které zrovna v obchodě byly.
 

Splňte si své sny díky Sportce i vy

Nejen svetry, ale třeba i bydlení snů, auto přesně podle vašich představ anebo obytňák, se kterým se budete moct vydat na bezpečnou dovolenou. To všechno si budete moct pořídit, pokud vám to zítra vyjde ve Sportce. Superjackpot se vyšplhal na krásných 67,5 milionu korun a vy jste od něj pouhých šest čísel daleko.

Klikněte si pro vstupenku do středečního slosování na tento odkaz.

Zdroje: The Sun, Daily Mail, Mirror.

Přečtěte si také