V loterii vyhrál miliony, za peníze nechal opravit střechu úplně cizí ženě

Američan Mike Robertson z Virginie si tiket, který z něj udělal loterního milionáře, koupil v supermarketu. Už krátce nato zjistil, že se stal majitelem rovného 1 milionu dolarů, tedy 22,4 milionu korun.

Přečtěte si také: Dřív musela obracet každou korunu, díky výhře ve Sportce teď procestuje svět


Mike, který vlastní pokrývačskou firmu, se v tu chvíli rozhodl, že je na čase, aby začal pomáhat ostatním. A tak se rozjel k seniorce, která mu krátce předtím volala, že by potřebovala pomoci s protékající střechou. Šlo o LinduAnn Willersovou, která je po šesti infarktech plně závislá na pomoci ostatních.
 

Děravá střecha téměř zničila celý dům

I proto pro ni dříve byla jakákoliv zásadní oprava jejího domu naprosto nemyslitelná. „Potíže jsem začala mít už v devadesátých letech, kdy mě postihl první infarkt,“ posteskla si LindaAnn. A dodala, že za zhruba pět let, co má se střechou potíže, jí déšť výrazně poškodil interiér celého jejího domu. Z toho důvodu se rozhodla zavolat do firmy Mika Robertsona, aby jí na díry aspoň zakryl.

Když ale Mike přijel do domu LindyAnn a zjistil, v jakém stavu její střecha je, nebohou ženu odmítl. „Záplatování by k ničemu nebylo, střešní krytina byla natolik poškozená, že nic jiného než výměna nebylo možné,“ konstatoval pro místní tisk podnikatel.
 

Oprava byla komplet zdarma

Muž hned zavolal druhé spřátelené firmě, která se také na opravy střech specializuje, a společně vymysleli plán. Výsledkem pak byl jak kompletní materiál, který byl dodaný zdarma, stejně jako šla na účet Mika veškerá práce, která byla pro výměnu střechy nutná.

Když LindaAnn zjistila, že za svoji novou střechu nebude muset zaplatit ani dolar, rozplakala se. „Nemůžu ani slovy vyjádřit, jak jsem panu Robertsonovi vděčná,“ dojatě prohlásila žena. „Dřív jsem se bála, že je můj dům v tak špatném stavu, že ho budu muset opustit. Už si ani nevzpomínám, kdy jsem se tu cítila tak bezpečně jako teď.“
 

Skvělý pocit z dobrého skutku

Ze svého dobrého skutku má samozřejmě skvělý pocit i samotný Mike. „LindaAnn je moc milá dáma, a tak jsem rád, že jsme jí mohli pomoci,“ prohlásil výherce. „Před nedávnem jsem měl kliku a vyhrál v loterii spoustu peněz. Co jiného bych měl udělat, než se o ně rozdělit s někým, kdo to opravdu potřebuje?“

Nová střecha, oprava starého automobilu, donáška nákupu nebo posekání zahrady. Všichni ve svém okolí jistě máme někoho, kdo by naši pomoc opravdu potřeboval. Začali byste také dělat dobré skutky, kdybyste vyhráli v loterii?

Přemýšlejte pořádně, protože desítky milionů můžete trefit už dneska večer ve Sportce. Aby se to ale mohlo stát, je potřeba si vsadit. Klikněte si pro svoji vstupenku do nedělního slosování na tento odkaz.

Autor úvodní fotografie: WSET.

Přečtěte si také