V Euromilionech padla 6. nejvyšší výhra Sazky. Moravan je bohatší o 123 milionů

Tento týden padla šestá nejvyšší výhra v celé historii společnosti Sazka. Nestojí za ní ale ani nejoblíbenější domácí hra Sportka, ani stále populárnější Eurojackpot. Že se vyplatí hrát i loterie, které nejsou tolik na očích, dokazuje příběh z Jižní Moravy. Díky uhodnutým číslům ve hře Euromiliony sem už brzy zamíří 123 322 888 Kč. Sazka svět gratuluje.

Přečtěte si také: Klikařka roku? Češka vyhrála v loterii už podruhé


Sázející si tiket podal jen den před slosováním. Čísla za sebe nechal vybrat počítač a vsadil si celkem devět sloupců bez doplňkovky Eurošance.
 

Za 270 korun vyhrál 123 milionů

Vstupenka k pohádkovému životu se skrývala v šestém sloupci, kde uhodl všech 7 + 1 tažených míčků. Správný výběr čísel mu přinesl tolik peněz, že pokud bude chtít, nebude už muset do konce života pracovat. A to ho přitom tiket stál jen 270 korun.

„Výherce se zatím nepřihlásil, na převzetí výhry má ale lhůtu celý rok,” řekl ředitel komunikace Sazky Václav Friedmann. To, že si zatím o miliony nikdo neřekl, je podle něj ale běžná praxe.

„Podle našich zkušeností si výherci podobně vysokých výher dávají na čas i několik týdnů. Nejdřív si chtějí promyslet, jak s výhrou naloží,” dodává šéf komunikace.
 

Díky Euromilionům jsou hráči bohatší o 1,7 miliard

Euromiliony se poprvé losovaly v roce 2003 a od té doby padl jackpot hned třikrát. Nejvíc bral sázející v roce 2013, když si odnesl přes 126 milionů.

Jak uvádějí statistiky Sazky, od spuštění Euromilionů si sázející podali přes 36 milionů tiketů. Na výhrách jim pak bylo dohromady vyplaceno 1,7 miliard korun.
 

Vsaďte si Euromiliony online na pár kliknutí

Vůbec nejvyšší výhra Sazky se datuje rokem 2015. Jen krátce po uvedení evropské loterie Eurojackpot uhodl všechna čísla sázející na Příbramsku. Správný tip mu zajistil výhru 2,47 miliard korun.

I přes obří výhru, která tento týden padla v Euromilionech, je v jackpotu této hry stále přes 20 milionů. Jestli vás náš dnešní příběh pohádkového zbohatnutí inspiroval, máme pro vás jednu dobrou zprávu.

Euromiliony jsou i na internetu, a tak si svůj tiket můžete zajistit na pár kliknutí na tomto odkazu. Přejeme hodně štěstí.

Přečtěte si také