V ČR je na prodej luxusní Ferrari. Může být vaše za 77 milionů

Do Česka se před nějakou dobou dostal jeden naprostý unikát. Jde o krasavce, kterého svého času miloval i americký herec Steve McQueen nebo hudebník Eric Clapton. A ze kterého si sednete na zadek i v případě, že jinak autům moc nehovíte.

Přečtěte si také: Neuvěřitelné štěstí! Sportku si vsadila poprvé, hned vyhrála přes 7 milionů


Řeč je Ferrari 250 GTO Berlinetta Lusso. Automobil se vyráběl v roce 1963 a z továrny v Modeně jich vyjelo jen 351 kusů. Ty si hned záhy získaly srdce milionů příznivců nejen proto, že je tento model dodnes označován jako ten vůbec nejelegantnější, co kdy Ferrari vyrobilo.
 

Luxusní italský krasavec

1_600x400.jpg

O design se postaral světoznámý Pininfarina, který vytvořil i předchůdce Berlinetty, označeného jako Ferrari 250 GTO Lusso. Slovíčko „lusso” znamená v italštině „luxusní” a ve své době se jednalo nejen o jeden z nejpohodlnějších automobilů na trhu, ale také o jeden z těch technologicky nejvyspělejších.

Berlinetta, která je v současnosti k mání v Ostravě, byla vytvořena jako odpověď na volání po o něco dostupnějším modelu. Žádná láce to ale samozřejmě ani tak není.
 

Vůz pohání 245 koní

2_600x400.jpg

Automobil prošel kompletní renovací jak exteriéru, tak i motoru a interiéru. Co zaujme na první pohled, je stylový modrý lak s vysokým leskem. Úchvatný je ale také drátěný výplet kol, o který se postarali italští mistři z dílny Borrani.

Novotou září také motor, kdy je na tachometru pouhých 744 km od renovace. Berlinetta je pak poháněna třilitrovým osmiválcem o výkonu 180 kW nebo také 245 koňmi.
 

Dokonalost exteriéru ještě podtrhuje interiér

3_600x400.jpg

Ta pravá senzace ale přijde ve chvíli, kdy poprvé otevřete dveře a nastoupíte. Interiér je totiž naprosto jedinečný. Na každém ujetém kilometru, ale třeba i v jinak otravných dopravních kolonách si budete užívat luxusu ručně šitých potahů sedadel z červené kůže.

Samozřejmostí je také červené čalounění interiéru včetně podlahy. Celý interiér, kde nechybí černá palubní deska, zdobí chromované doplňky a dřevem vykládaný volant.

Renovace Berlinetty se zkrátka povedla, o čemž svědčí i fakt, že je vůz hrdým držitelem certifikátu autenticity přímo od Ferrari.
 

Cenovka odpovídá kvalitě

4_600x400.jpg

Pokud tedy máte zbytečných 77 milionů, tohle je jistě dobrý tip, kam je investovat. Cena se totiž bude zcela jistě jen zvyšovat. A jestli tolik peněz zrovna na účtě nemáte, vsaďte si Sportku.

Pokud trefíte Superjackpot, kde je zrovna 216,2 milionu korun, ještě vám zbude dostatek peněz na nejeden nezapomenutelný výlet, který se svým Ferrari 250 GTO Berlinetta Lusso podniknete. Vstupenku do příštího slosování získáte online na tomto odkazu.

Zdroj: Autoforum, autor fotografií: AR Cars.

Přečtěte si také