Užijte si zimní sportování ještě o trochu víc díky těmto 4 aplikacím

Pro ideální den na horách jsou nejdůležitější ti správní parťáci po boku, co nejvíc centimetrů nového prašanu a zářící slunce nad hlavou. Aplikace, které jsme pro vás dnes vybrali, ale můžou udělat vaše sportování nejen zábavnější, ale v neposlední řadě také bezpečnější.

Ski Tracks


Platformy: Android, iOS
Cena: 25 Kč
Hodnocení na AppStore: 4,4*


Počet jízd i kilometrů, maximální i průměrná rychlost, nadmořská výška i celková doba, po kterou sportujete. To všechno vám změří aplikace Ski Tracks, která je primárně určena milovníkům sjezdu. Vybírat ale můžete i z celé řady dalších zimních aktivit, jako jsou třeba běžky, skialpinismus, sáňkování, sněžnice, snowkiting nebo jízda se psím spřežením.
 

Přečtěte si také: SAZKAmobil výrazně zlevňuje mobilní data: 1 GB pořídíte od 26 Kč!


Všechna pořízená data pak Ski Tracks zobrazuje v podrobných grafech a jednotlivé jízdy také zaznamenává do mapy. Uživatelé s operačním systémem od Applu si Ski Tracks můžou stáhnout v základní verzi zdarma. Zde je ale limitovaný počet uložených jízd a také grafy. Za plnou verzi ale na druhou stranu zaplatíte jen pár korun.
 

OnTheSnow


Platformy: Android, iOS
Cena: 25 Kč
Hodnocení na AppStore: 3,5*


OnTheSnow je celosvětově nejstahovanější aplikací s předpovědí počasí pro lyžaře a snowboardisty a není se co divit. Nabízí detailní informace z více než dvou tisícovek areálů, a to nejen ohledně počasí, ale hlavně co se týče sněhu.

Na začátku si vyberete střediska, která vás zajímají, a pak už jen sledujete, kolik je kde centimetrů nebo jaký sníh právě na sjezdovkách leží. Nechybí ale ani webkamery nebo uživatelské fotky přímo ze sjezdovek. Musíme vás ale varovat, abyste si rozhodně nezapínali upozornění. Pokud to totiž uděláte, budete až do konce sezóny sedět v práci a kousat si vzteky nehty kvůli novým centimetrům prašanu, které ve vašem oblíbeném resortu v noci napadly.
 

iSki Czech


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma
Hodnocení na AppStore: 4,2*


Podrobné informace o lyžařských areálech nabízí aplikace pod hlavičkou značky iSki. Vybíráte z jednotlivých zemí, kam máte namířeno, a k dispozici jsou jak evropské země, tak třeba i Japonsko nebo Spojené státy.

V aplikaci najdete mapy areálů, předpověď počasí včetně očekávaného sněžení a také webkamery. Díky propojení s GPS lze v aplikaci zaznamenávat jízdy nebo sledovat, kde se na sjezdovce zrovna pohybují vaši kamarádi. Máte soutěživého ducha? Zapojte se do některé z výzev a soutěžte s lyžaři nebo snowboardisty po celém světě.
 

Záchranka


Platformy: Android, iOS
Cena: 25 Kč
Hodnocení na AppStore: 4,8*


Kdybyste si z dnešního výběru měli stáhnout jenom jednu aplikaci, je to právě Záchranka. Vědět, kolik je kde sněhu nebo jak rychle se řítíte z kopce dolů, je sice povznášející, až si ale váš kamarád nedejbože mimo sjezdovku zlomí nohu, informace o počtu ujetých kilometrů vám v tu chvíli moc nepomůže.

Po stažení zadáte do aplikace jméno a telefon, případně doplníte i další podrobnosti například o užívaných lécích. V případě problému pak můžete zmáčknout tlačítko Alarm, které vás přímo spojí se záchrankou, a ta díky propojení s GPS okamžitě vyrazí na místo. Aplikace ale nabízí i interaktivní návody, jak na první pomoc a v Lokátoru zase najdete třeba nejbližší nemocnici nebo horskou službu.
 

Užívejte si mobilních dat v Krkonoších i Alpách

Abyste mohli všechny výše uvedené aplikace používat naplno, je třeba mít dostatek mobilních dat, ideálně za přívětivou cenu. Přesně to nabízí mobilní operátor SAZKAmobil, kde můžete data získat úplně zdarma. Při dobití kreditu předplacenky za 300 Kč a více si vždy vybíráte některou z Odměn za dobití.

Vedle Volání a SMS za korunu tu najdete také 1 GB dat zdarma. Noví zákazníci si navíc mohou vybrat jednu z těchto dvou nejoblíbenějších odměn ihned po aktivaci nové SIM karty. Samozřejmostí je pak skutečnost, že internet v telefonu lze využívat úplně stejně, ať už se rozhodnete odjet na hory k nám, na Slovensko nebo kamkoliv v rámci Evropské unie.

Více informací jak o předplacence, tak i tarifech SAZKAmobilu najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také