Tohle jsou největší a nejkrásnější perly světa. A jsou na prodej

Jak velká je normální perla, to si asi každý dovede představit. Když ji člověk chytí mezi prsty, má v průměru tak půl centimetru. Občas se ale povede, že v mušli vyroste i větší kousek. A někdy ten úplně největší. 

Přečtěte si také: Milionář ze Sportky už se těší, až dá šéfovi na stůl výpověď


A když se navleče dohromady 21 největších perel na světě, vznikne náhrdelník Maxima – světový klenotnický unikát. Velikost každé z nich se pohybuje okolo dvou centimetrů a jejich lesk nese ocenění AAA, což je pro tuto velikost velmi vzácné.
 

Perly se chlubí bezchybným povrchem

Povrch perel je i pod mikroskopem prakticky bezchybný a mají barvu jemného, bílo-růžového lesku. Perly jsou doplněné třemi ručně dělanými korálky, ačkoliv slovo korálek v této souvislosti působí skoro až ironicky.

Na všech třech kuličkách dohromady je totiž vysázeno 630 briliantů nejvyšší kvality s celkovou hmotností přes 20 karátů. Náhrdelník je dlouhý 46 centimetrů.

Každá z jednadvacítky perel je sama o sobě vzácností. Trvalo odhadem 120 let, než na dně moře uzrály.Tyto kulaté krásky pocházejí z prémiové farmy Clipper Pearls, na které hospodaří vyhlášený „perlofarmář“ Rosario Autore.

Zrodily se v jedinečných ústřicích

GELLNER_Maxima_600.jpg

Jeho ústřice, které pomalinku, vrstvu za vrstvou obalují zrnko písku perletí, mají k dispozici luxusní prostředí, žijí v čisté vodě Quandong Point, tři kilometry od australského pobřeží. Patří k druhům Pinctada Maxima, což jsou vůbec ty největší mušle ke zrání perel.

Lastura dorůstá velikosti až 30 centimetrů. I díky tomu se v ní může vytvořit obrovská, ale přitom dokonale pravidelná perla. A pomáhají tomu i vyhřáté vody místního korálového útesu.
 

Máte zájem? Zajděte do Pařížské

Celý tenhle unikát je teď na prodej, a to dokonce v Praze v prémiovém klenotnictví v Pařížské ulici. Stačí, když máte přebytečný jeden a půl milionu dolarů – tedy bezmála 35 milionů korun.

Určitě to stojí minimálně za zvážení. Jak totiž prohlásila slavná módní návrhářka Coco Chanel: „Perly, ty se přece hodí pro každou příležitost.”

35 milionů se zdá jako majlant, pokud ale už zítra vyhrajete ve Sportce, bude to pro vás jen pár drobných. Získat můžete rovných 268 milionů korun, takže bude i na nějaký ten stylový doplněk. Třeba luxusní vůz a šaty od návrhářů. Pro svůj tiket klikněte na tento odkaz.

Autor fotografií: Gellner.

Přečtěte si také