Tohle je nejdražší nové auto světa. Zájemce za něj zaplatil 440 milionů korun

Na posledním ženevském autosalonu byl představen nový model auta značky Bugatti, jehož cenovka sahá přes 440 milionů korun. Řadí se tak mezi nejdražší nové auto světa. I přes monumentální cenu už má zářící černý vůz svého majitele. Zatím není známo jeho jméno, spekuluje se však i o známém fotbalistovi Cristianu Ronaldovi. 

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliardy


Koncem loňského roku se na kalifornské Pebble Beach odehrála jedna z nejsledovanějších automobilových událostí roku – mezinárodní autosalon v Ženevě. Svátek pro všechny nadšence vůně benzínu, řevu motorů, ale i nejnovějších technologií provází tradičně i aukce nejvzácnějších aut z celého světa. V dražbě se objevilo vůbec první Porsche na světě či legendární McLaren s označením F1.

Jako již tradičně se na aukci objevilo i několik kousků od původem francouzské značky Bugatti. Jedním z nich byl model s tajemným názvem La Voiture Noire. Ptáte se, co se pod tímto jménem skrývá? Odpovědí je – černé auto. Jde o unikátní model, jelikož se vyrobil pouze jediný kus.
 

Ruční výroba

Tmavě černý lesklý vůz má karbonové vlákno, takže je extrémně lehký. Z nuly na sto zvládne zrychlit za 2,5 sekundy a jeho maximální rychlost přesahuje 420 kilometrů za hodinu. Unikát na čtyřech kolech je poháněný osmilitrovým motorem W16 z Chironu, který dosáhne maximálního výkonu 1 500 koní a nejvyššího točivého momentu 1 600 newtonmetrů.

„Každý z dílů vozu byl vyroben ručně a černý lesklý lak narušuje jen jemná linka karbonových vláken,“ konstatoval na ženevském autosalonu designér Bugatti Etienne Salomé.

Za luxus se platí. A za unikátnost ještě více. Za tento jedinečný model musel jeho nový majitel sáhnout hodně hluboko do kapsy. Bugatti La Voiture Noire stojí 16,7 milionu eur, tedy v přepočtu zhruba 440 milionů korun. Pokud si říkáte, kdo by si asi mohl takto drahý vůz koupit, bude překvapeni. Bugatti přímo na Pebble Beach ohlásilo, že svého kupujícího vůz už našel.
 


Kdo se s ním bude prohánět?

Spekuluje se o mnoha kupujících, mezi nimi například o známém fotbalistovi Cristianu Ronaldovi nebo o Ferdinandu Piechovi, bývalém předsedovi Volkswagenu, pod který dnes Bugatti spadá. Kupující ani Bugatti se ale o jméno podělit nechtěli. Jediné, co je známo, je, že se jedná o muže.
 

Potřebujete nové auto?

Líbí se vám vozy značky Bugatti? I neunikátní modely vyjdou na několik milionů korun, což není zrovna málo. S průměrným platem byste na takového krasavce vydělávali téměř celý život… My vám prozradíme, že o jeden opravdu unikátní vůz si možná již brzy zahrajete v Eurojackpotu.

Na páteční slosování se v této evropské loterii ukrývá krásných 1,246 miliardy korun, takže když vyhrajete, budete si moct koupit třeba hned tři unikátní Bugatti. Anebo cokoliv jiného, co vás napadne. Jestli byste už rádi byli brzy v klubu miliardářů, zajistěte si tiket do pátečního slosování na tomto odkazu.

Autor fotografií: Bugatti.

Přečtěte si také