Štěstí podle zvěrokruhu. Která znamení mají nejvyšší šanci vyhrát v loterii?

O možné výhře v loterii se v horoskopech často píše. Numerologové zase přisuzují jednotlivým znamením šťastná čísla, které mají zaškrtnout na svých sázenkách. Která znamení mají nejvyšší šanci na výhru? 

Přečtěte si také: 7 chyb, které vás (možná) připravují o výhru v loterii


Téměř dvě pětiny Čechů čte pravidelně horoskopy a více než polovina z nich jim i věří. Sedm procent respondentů dokonce přiznalo, že jim horoskopy ovlivňují i život. Nejvíce lidé vyhledávají horoskopy vypracované na základě znamení zvěrokruhu, dává jim přednost oproti všem ostatním 41 % dotázaných.
 

Mají některá znamení víc štěstí než jiná?

Právě v horoskopech se velmi často píše o penězích a možných výhrách v loterii. Existuje ale skutečně nějaká spojitost mezi znamením zvěrokruhu a šancí na výhru?

Australská loterijní společnost The Lott se na to zeptala nikoli astrologů, nýbrž statistiků. A jak k výsledkům došli? Nejprve prošli údaje o všech výhercích loterie a následně spočítali, jaký podíl mají jednotlivá znamení na výhrách.
 

Největší klikaři jsou Ryby

Podle statistiků mají největší šanci na výhru lidé narození ve znamení Ryb. Ti si dle výsledků loni odnesli 11,6 % všech výher. Nejméně štěstí měli lidé narození ve znamení Střelce – odnesli si pouze šest procent všech výher. Výsledky dalších znamení najdete v přehledné tabulce pod textem.

Možná vás napadá, že rozdíly mezi znameními nejsou až tak veliké. Pokud byste ale porovnali znamení s nejvyšším a nejnižším podílem, vyšlo by vám, že Ryby mají dvakrát větší šanci na výhru než lidé narození ve Střelci.
 
Ryby 11,6 %
Blíženci 9,9 %
Panna 8,9 %
Vodnář 8,5 %
Štír 8,5 %
Býk 8,5 %
Rak 8,2 %
Lev 7,7 %
Váhy 7,7 %
Kozoroh 7,7 %
Beran 7,5 %
Střelec 6,0 %

 

Věříte horoskopům, nebo stojíte raději nohama na zemi? Pokud chcete zkusit štěstí ve hře, kupte si stírací los Horoskop. Už za třicet korun můžete vyhrát hlavní výhru, která činí 500 tisíc korun.


Horoskop i další losy od Sazky s výhrami až 15 milionů korun, koupíte na několika tisícovkách prodejních míst s terminálem Sazky. To nejbližší najdete na interaktivní mapě na tomto odkazu.

Přečtěte si také