Štěstí k vám samo nepřiletí. Zkuste si ho k sobě přitáhnout

Psycholožka a koučka Vibeke, která pomáhá v osobním rozvoji podnikatelům, ale věnuje se i poradenství v psychologii, přišla s teorií, že štěstí neexistuje. Což by ale pro nás měla být vlastně dobrá zpráva, protože pokud není štěstí někde dáno shůry, můžeme si ho k sobě přivolat. 

Přečtěte si také: Milionové štěstí českého seniora! Tiket Sportky z trafiky udělal z muže loterního milionáře


Někteří loterní výherci opravdu přiznali, že se nejprve viděli jako milionáři. Někteří dokonce viděli i počet nul u své výhry, jiní už předem vnitřně zažívali pocity, které jim nakonec skutečná výhra přinesla.

„Nedávno jsem šla v pondělí odpoledne na procházku se psem a potkala jsem známou, které jsem vyprávěla o své nedávné lyžařské dovolené. Ona mi na to řekla, že jsem nesmírně šťastný člověk. Ano, uvědomuji si, že místo pondělní práce jsem venčila psa, a že jsem zrovna přijela z prázdnin, ale jsem čerstvě rozvedená, vychovávám dvě děti a do toho podnikám. Můj život nebyl vždycky procházkou růžovým sadem. Tohle není štěstí, tohle je pečlivě naplánovaný život, který si zařizuji přesně podle svých představ,“ vypráví mentální koučka a psycholožka Vibeke.
 

Pokud něco chcete, vytvořte si to

Pokud se cítíte nešťastní, i to si přitahujete sami. Podle Vibeke je důležité se nejdřív zamyslet nad tím, jaký život si tvoříme. Je to opravdu život, který chceme, nebo myslíme spíš na to, co chtějí ostatní?

Řešení je prý jednoduché. Nejprve se musíte rozhodnout a začít se porozhlížet po znameních, která vás dovedou k tomu, co opravdu chcete. Buďte odvážní, přijměte výzvy, investujte do sebe a začněte se mít opravdu rádi. Vy si zasloužíte jen to nejlepší.

Zákon přitažlivosti prý funguje na principu kam energii vkládáš, tam se taky odráží. Pokud si říkáme, že třeba nechceme být chudí, nechceme plakat před šéfem v práci, nechceme, aby nás děti zlobily, nebo nechceme být líní a tlustí, jakou zprávu vysíláme vesmíru? Chudí, plakat, zlobit, líní, tlustí, to znamená samá negativní poselství.

Zkuste své myšlenky formulovat pozitivně. Proto si zkuste říkat, že chcete být bohatí, chcete být spokojení v práci, chcete poslušné děti anebo víc sportovat a dobře jíst.
 

Přesně si formulujte, po čem opravdu toužíte

Pokud chcete vyhrát v loterii, nemůžete si přeci jít vsadit a koutkem duše myslet na to, jak zřejmě padnou jiná čísla. Naopak přesvědčte vesmír o tom, že výhra je vaše. Nenechte se zlomit dílčím neúspěchem. Nastavte si mysl rovnou na to, že jste milionář. Promyslete si, co budete s penězi dělat. Splatíte hypotéku nebo vyrazíte někam na velkolepé prázdniny? Kam přesně pojedete? Koho berete s sebou? Do jakého kufru si zabalíte věci? Zamyslete se nad každičkým detailem.

Nesnášíte své zaměstnání? Zavřete oči a představte si, jak to zlepšit. Už vidíte, jak vypadá vaše nová kancelář? Jakou práci přesně děláte? Vidíte vaše kolegy? Kolik tak každý měsíc vyděláváte? A jak se cítíte ve své nové pracovní pozici?

Všechny tyhle představy vám pomohou naprogramovat mozek směrem k pozitivním věcem. Věnujte svým přáním dostatek energie a dovolte si plnit sny.  Nebuďte negativní, přestaňte pochybovat a nechte odejít veškerou negativní energii.

Pokud velká touha po něčem narazí na kupu pochybností, uložených někde hluboko v mysli, nic se zřejmě nestane a nezmění. A vesmír vám příval pozitivní energie zřejmě spíš nepošle. Pamatujte, energie, kterou do vašich myšlenek vkládáte, se někde odráží a vrací.

Zkuste to. Nemáte co ztratit. Pokud si přivoláte ještě víc štěstí, než už máte, tak to přeci nevadí. Štěstí se hodí vždycky. V lásce i v životě i ve hře.

Jestli se vám přepnout mysl daří, byste pak měli testovat průběžně. Třeba ve Sportce, kde se minimálně dvakrát týdně hraje o desítky milionů korun. Vstupenku k nim získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také