Šťastná sedmička i přes 4 tisíce výherců. I tyhle náhody se v loterii staly

Někdo sází náhodný tip, jiný zaškrtává čísla tak, aby tvořila různé obrazce. Spousta hráčů pak věří ve svá šťastná čísla, ať už jde datum narození jejich nebo dětí. To platí celosvětově. 

Přečtěte si také: Vsadil za minutu dvanáct a vyhrál 30 milionů

Na britském lottu, jedné z nejoblíbenějších her v zemi, takové anglické Sportce, si ukažme, že i v loterii vznikají kuriózní situace.

Šťastná sedmička

V lottu se hádá šest čísel ze 49. V březnu roku 2016 měl jeden tah pozoruhodný výsledek. Pět čísel ze šesti tažených uhádlo přes čtyři tisíce sázejících, což je neuvěřitelné číslo. Jindy to bývá třeba jen třicet lidí. Celá věc má poměrně jednoduché vysvětlení. 

Taženy byly násobky čísla sedm, takže 7, 14, 21, 35, 42. Pokazilo to jen číslo 28. Kuriozní je, že bylo výherců, co tato čísla vybrali, tolik, že si každý z nich odnesl nižší částku než hráči, co uhodli jen tři tažená čísla.
 

Datum narození

A další zajímavý tah. Na první pohled na něm není nic divného. Jackpot zhruba dva miliony liber, tedy necelých šedesát milionů korun, si rozdělili tři hráči, kteří správně tipli všech šest čísel. Zajímavé je, že nejvyšší tažené číslo bylo 31. A přesně tolik dní má měsíc. Je tedy nanejvýš pravděpodobné, že trojice sázela čísla na základě svých důležitých dnů.
 

133 výherců jackpotu

Na závěr si připomeňme rekordní počet výherců jackpotu, tedy hlavní výhry. V roce 1995 vyhrálo přes 16 milionů liber, skoro půl miliardy korun, 133 sázejících. I přesto, že jich ale bylo tolik, si každý přišel na slušné peníze. 

Jak je vidět, taktika může být různá, ale někdo prostě vyhrát musí. Vyzkoušejte, jestli zrovna ta vaše taktika funguje, vsazením Eurojackpotu online na tomto odkazu. Držíme palce!

Autor fotografie: Amy Reed, Unsplash

Přečtěte si také