Školník vyhrál v loterii 122 milionů, do práce ale chodit nepřestane

Jen pár dní poté, co Kanaďan Vito Halasan oslavil své osmapadesáté narozeniny, dostal v tichosti dárek, na který se jen tak nezapomíná. V loterii, kterou pořádá provincie Britská Kolumbie, uhodl všech šest čísel, která byla před pár týdny tažena. Stal se tak majitelem jackpotu ve výši 7 milionů kanadských dolarů, v přepočtu bezmála 122 milionů korun.

Přečtěte si také: Musel jsem si dát panáka, říká výherce skoro 24 milionů ze Sportky


„Vzpomínka, jak si do aplikace skenuji svůj tiket a zjišťuji, že jsem vyhrál, je tak živá, jako by se stala právě teď,” řekl novinářům muž, který se živí jako školník. „Pak si už jen pamatuji, že jsem začal vidět rozmazaně a musel jsem si dát tiket jen pár centimetrů od obličeje, abych se mohl na vlastní oči přesvědčit, že se aplikace nespletla.”
 

Výhra zajistí rodině život snů

Pro pana Halasana šlo o zásadní moment ještě z jednoho důvodu. Před lety se totiž do Kanady přestěhoval z Filipín, protože slíbil své ženě a dětem, že jim zajistí lepší život.

„Tikety do loterie si kupuji hlavně proto, abych mohl snít,” vysvětlil otec tří potomků, který je zároveň také dědečkem čtyř vnoučat.

„Dříve jsem snil o tom, že se budu moct dobře postarat o své děti, kterým jsem chtěl zajistit lepší budoucnost. Teď díky výhře v loterii vím, že budu moct koupit krásný dům nejen sobě a manželce, ale i rodinám mých dětí,” prohlásil výherce.
 

I přes vyhrané miliony bude do práce chodit dál

Protože chce Vito Halasan dát své rodině tolik, kolik jen dokáže, řekl, že ani po tak obří výhře neplánuje skončit ve své práci. Hned ale dodal, že by si rád už brzy zažádal o trošku menší úvazek.

Ještě víc než tento Kanaďan můžete trefit vy, pokud si obstaráte tiket na dnešní slosování Sportky. V Superjackpotu je právě obří částka ve výši 170,5 milionu korun. Vsaďte si třeba online, je to pohodlné a sázenku navíc získáte už za pár kliknutí na tomto odkazu.

Přečtěte si také