Setřela si stovky milionů. 3 příběhy výherců stíracích losů

V dnešním článku se zaměříme na tři největší legendy a jejich příběhy, které svět stíracích losů zná. Řadí se mezi ně kanadský statistik, který přišel na to, jak obelstít loterii. Myslíte, že na losech zbohatl? Ani náhodou. Všechno totiž poctivě nahlásil. Potom tu máme chlapíka, který málem umřel, nakonec si však setřel přes 6 milionů.Největší rekordmankou je ale Joan Gintherová. Tato Američanka vyhrála na stíracích losech hned třikrát a dohromady si přišla na 420 milionů korun.

Přečtěte si také: Výhru 4,5 miliardy oslavili sourozenci večeří ve fast-foodu


Tady jsou tři příběhy, které ukazují, že i losy můžou přinést opravdu královské bohatství.
 

Spočítal si, jak najít výherní los

Kanadský statistik Mohan Srivastava losy vlastně nikdy nestíral. Jednou, když si uklízel na svém pracovním stole, jich ale několik našel. Dal mu je kamarád, se kterým chodil pravidelně sportovat, a Mohan se rozhodl, že je setře. Několik prvních kousků bylo bez výhry, pak ale pod fólií pár dolarů našel.

Výhra mu ale spíš než radost přinesla těžkou hlavu. Začal totiž přemýšlet, jestli se dá zjistit, jak na losu vyhrát. Po cestě na oběd si koupil pár tiketů a dal se do bádání. Nakonec zjistil, že na výherní formuli přišel. Jenomže coby statistik si hned záhy spočítal, že ho jeho práce živí víc než slušně a kdyby chtěl zbohatnout na nákupu výherních losů, proces jejich hledání by ho stál víc, než by mu to přineslo.

Proto se své zjištění rozhodl nahlásit loterijní společnosti, která losy vydávala. Její zástupci se s ním nejdřív vůbec nechtěli bavit, protože si mysleli, že si vymýšlí. Nakonec ale svoji chybu uznali a celou emisi dotčených losů stáhli. A Mohan Srivastava? Dál se živí statistikou a tvrdí, že z balíčku losů, které mu zašlete, s jistotou pozná ty výherní.
 

Nejdřív málem umřel, pak si setřel balík

Australan Bill Morgan byl dlouhých 14 minut v klinické smrti. Aby svůj návrat mezi nemrtvé oslavil, koupil si svůj vůbec první stírací los. A vyhrál na něj nadupané auto. Lokální televize se poté o Billovi rozhodla natočit reportáž a požádala ho, aby si koupil nový los a před kamerou jakoby sehrál scénku, že ho stírá a vyhrává právě ono auto.

Billovi to nejdřív přišlo jako trochu bláznivý nápad, nakonec ale souhlasil a los si pro natáčení skutečně koupil. To, co se stalo pak, ale nikdo nečekal. Jak Australan stíral, pomalu mu začal tuhnout úsměv na tváři. Potom se prý podíval do kamery a s úžasem prohlásil, že vyhrál.

Zástupci televize si prý nejdřív mysleli, že je Bill skvělý herec, který scénku dokázal sehrát na jedničku s hvězdičkou. Pak ale zjistili, že muž pod fólií našel v přepočtu 6,6 milionu korun.
 

Stírací rekordmanka

A na závěr tu máme příběh Američanky Joan Githerové. Ta pozornost médií příliš nevyhledává, a tak se o ní - kromě jejích milionových výher - ví dost málo. Peníze, které v loterii získala, ale za pozornost rozhodně stojí. Joan je totiž nejspíš ženou, která dokázala na stíracích losech vyhrát úplně nejvíc.

Nejprve v roce 2006 našla pod fólií bezmála 60 milionů korun. O dva roky později to už bylo 84 milionů korun a v roce 2010 trefila rovnou 276 milionů korun. Podtrženo, sečteno to dělá majetek v hodnotě 420 milionů korun. A to už není řeč o dalších 225 milionech korun, které trefila v roce 1993 v loterii. Za pozornost jistě stojí i skutečnost, že je Joan stejně jako Mohan Srivastava, vystudovaná statistička.

Stírací losy slaví letos na podzim třicáté narozeniny u nás. A jakou lepší oslavu zvolit, než si pro sebe anebo pro někoho, na kom vám záleží, koupit právě stírací los? My doporučujeme například Maxi černou perlu, která pod fólií ukrývá 10 milionů, anebo Mega rentiéra. Jen s ním totiž můžete získat 100tisícový příspěvek měsíčně na dobu pět let a ještě k tomu 5 milionů na ruku okamžitě. A abyste na cestě k vašemu výhernímu losu neztráceli víc energie, než je potřeba, na naší interaktivní mapě na tomto odkazu si najdete tu nejbližší. Držíme palce.

Přečtěte si také