Senior dřív musel obracet každou korunu. Teď si díky výhře ve Sportce staví honosnou vilu

O tom, že se věrnost vyplácí, se přesvědčil starší Čech, který už hezkých pár let nevynechá žádné slosování Sportky. Díky svým zvykům je teď majitelem úžasné výhry ve výši 29 284 451 Kč.

Přečtěte si také: Tiket Sportky ukrytý v šicím stroji přinesl Češce přes 14 milionů


Sportku si poprvé vsadil před čtyřiceti lety a je to už hezky dlouho, co mu v tajné skrýši nechybí tiket na žádné slosování. Jak se nám senior svěřil, hráčského ducha ještě posílila výhra, kterou před lety trefil. „Bylo to asi 18 tisíc korun a s manželkou nám to tehdy udělalo obrovskou radost,” vzpomínal muž.
 

Sportku sází celý život

Sportku už sázeli jeho rodiče a on s tím začal hned poté, co nastoupil do první práce. Nic na tom nezměnil ani odchod do důchodu, a to i přesto, že manželům najednou v rodinném rozpočtu moc peněz nezbývalo.

„O tom, že se u nás důchodci nemají zrovna nejlíp, se pořád jenom mluví, nic moc se s tím ale nedělá. Zatímco dřív, když jsem pracoval, jsme si žili celkem dobře, teď jsme najednou se ženou museli procházet slevové akce v supermarketech,” konstatuje starší Čech. „Od té doby, co jsme odešli do důchodu, jsme se museli vzdát spousty věcí, na Sportku jsem ale vždycky pár korun ušetřil.”
 

Výherní tiket koupili v tabáku

Stejně tomu bylo i před pár týdny, kdy se dvojice po nákupu potravin stavila v oblíbeném tabáku. Jak nám muž prozradil, tiket si koupil hned na dvě slosování. A překvapilo ho, že o něj měl tentokrát opravdu obavy. „Jindy jsem v klidu, teď jsem se ale najednou nemohl zbavit myšlenky, že by nám ho po cestě domů mohl někdo ukrást, nedejbože, že by nás v noci navštívili třeba zloději,” říká loterní multimilionář.

Právě proto si sázenku schoval na tajné místo, které nám ale neprozradil. „Kdybych vám to řekl, už by nebylo tajné, nebo ne?” smál se výherce. Při příštím nákupu vzal tiket s sebou a donesl ho ke kontrole do stejné trafiky, kde ho koupil.
 

Fanfára oznámila miliony

Za pár chvil bylo jasné, že se už brzy oběma seniorům kompletně změní život. „Nejdřív přišla fanfára z terminálu, a pak nám paní prodavačka řekla, že jsme vyhráli. Z cifry, kterou viděla na displeji, byla snad v ještě větším šoku než my,” vzpomíná muž.

O tom, co aspoň s částí peněz provedou, mají výherce i jeho manželka jasno. „Máme dvě děti, a i když jsou už dospělé a mají rodiny, vždycky jsme si představovali, jaké by to bylo bylo, kdybychom spolu mohli žít v jednom velkém rodinném domě. Teď si přesně takový postavíme,” zasní se majitel víc než 29 milionů.
 

Teď si může koupit všechno, co chce

A ještě jednu věc ví tento Čech zcela jistě: konec je také s objížděním slevových akcí v supermarketech. „Víte, co je na téhle výhře nejlepší? Díky Sportce si teď můžu koupit to, co chci, a život tak bude mnohem jednodušší. Kolik důchodců to u nás může říct?” usmívá se na závěr výherce.

Krásné bydlení je snem, který si výherci loterie plní asi nejčastěji. A není se co divit, koho by nelákala představa nemuset platit nájem ani hypotéku? My bychom se v takovém případě určitě nezlobili, a tak už máme sázenku Sportky na další slosování v kapse. Jestli to máte taky tak, klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz.

Úvodní fotografie je pouze ilustrativní a nezachycuje skutečné výherce. Autor fotografie: iStock Photo.

Přečtěte si také