Šedesátník z Ústecka si díky milionům ze Sportky začne užívat života

Opravit si dům a dopřát si to, na co předtím nezbývaly peníze. To jsou hlavní plány staršího muže z Ústeckého kraje, které si teď díky Sportce splní. Ve slosování 6. ledna mu naše loterijní královna nadělila 7 816 824 korun.

Přečtěte si také: Klikařka roku? Češka vyhrála v loterii už podruhé


„Nesázím úplně pravidelně, tak dvakrát do měsíce, ale když jsem na začátku ledna jel na pumpu dočerpat palivo, měl jsem nějaké vnuknutí. Ve frontě na zaplacení jsem si prostě řekl, že si vsadím,” popisuje muž, co vedlo k milionové výhře.

U pokladny požádal prodavačku o tiket a vyplnil ho vlastními čísly. „Mám svoje šťastná čísla, která sázím pravidelně, doteď jsem na ně ale vyhrával spíš stokoruny,” říká šedesátník. A dodává, že si poprvé vsadil asi před deseti lety.

Když si po osudovém slosování kontroloval tiket a na monitoru počítače se objevila zpráva, že vyhrál, zpočátku tomu vůbec nechtěl věřit. „Dokolečka jsem si říkal, že jsem vsazená čísla určitě zadal špatně, protože tohle prostě není možné,” směje se výherce.
 

Děti si myslely, že tatínek vtipkuje

Poté, co si vše několikrát pečlivě zkontroloval, začal konečně své výhře věřit. A o svoji radost se podělil po telefonu se svými dvěma dětmi. Ty si prý chvíli myslely, že tatínek vtipkuje, pak mu ale začaly gratulovat.

Protože vyhraných skoro 8 milionů není rozhodně malá částka, může si starší Ústečan začít užívat plnými doušky. On ale přemýšlí zodpovědně. „Jako první opravím dům. Všichni, kdo vlastní nějakou nemovitost, to určitě znají - vždycky se najde něco, do čeho by bylo dobré dát peníze,” zamýšlí se muž ze severozápadu Čech.
 

Sportka mu dala pocit bezpečí

Na své výhře si ale nejvíc cení pocitu bezpečí, které mu Sportka zajistila. „Důchody zvlášť u nás, na Ústecku, nejsou příliš vysoké, a tak jsem se samozřejmě obával o budoucnost,” popisuje muž svoji každodenní realitu, kterou prožíval předtím, než vyhrál.

„Teď díky Sportce vím, že se nejen nemusím bát, co budu jíst a z čeho zaplatím účty, ještě k tomu si ale budu moct dopřát i to, co jsem si musel kvůli penězům celý život odříkat,” loučí se s námi výherce.

Vysoké výhry ve Sportce nepadaly jen na začátku ledna, hráčům se v této hře nebývale daří už několik měsíců v řadě. Je to jen pár dní, co na Karlovarsko putovalo téměř 19 milionů a od začátku roku už si milionáři Sportky rozdělili přes 160 milionů korun.

Chcete se k nim připojit? Svůj tiket si můžete obstarat jednoduše online na tomto odkazu.

Úvodní fotografie je jen ilustrační a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: Ridofranz, iStock.

Přečtěte si také