SAZKA reportér: Zmrzlinářka Linda zrekonstruuje za vyhrané peníze rodinnou cukrárnu

Lindu Doubravovu jsme zastihli uprostřed pracovního dne, zrovna když obsluhovala v rodinné cukrárně v Poděbradech. Mladá žena se rozpovídala nejen o své práci, kterou miluje, ale prozradila nám třeba i to, do čeho by investovala, kdyby se na ni usmálo štěstí a vyhrála v loterii nebo na stírací losy.

Přečtěte si také: Tiket Sportky ukrytý v šicím stroji, přinesl Češce skoro 14 milionů korun


Cukrárnu u Reinvaldů není v Poděbradech vůbec těžké najít. Leží přímo na náměstí v centru a adresu má stejnou už od roku 1938, kdy ji založil Emanuel Reinvald. Rodina Lindy se pak o místo stará už víc než dvě dekády a cukrárna je vyhlášená nejen díky zákuskům, ale také domácím zmrzlinám, na které se sem milovníci sladkého sjíždějí zdaleka.
 

V Cukrárně u Reinvaldů jsou hitem skvělé zmrzliny

„Cukrárnu před 22 lety koupil dědeček s babičkou a provozu se postupně začala věnovat celá rodina. V současnosti je vlastníkem mamka, která má hlavní zásluhu na tom, že je cukrárna vyhlášená nejen v Poděbradech. Pracuje tu s námi ale i teta a také bratranci,” začíná povídání Linda.

Vedle tradičních i netradičních zákusků je tato cukrárna populární hlavně díky domácím zmrzlinám. Jednotlivé příchuti má na starosti Lindina maminka a při jejich výrobě se tu používají jen ty nejlepší ingredience. Základ tak tvoří jen smetana a čerstvé ovoce. „Chemie? Tu my rozhodně nedáváme ani do zmrzlin, ani do dortů,” směje se Linda.

Od sympatické mladé ženy si v cukrárně můžete nechat jak naservírovat dort nebo nabrat zmrzlinu, k vidění je ale také při pečení dortů a zákusků. „Na své práci mám nejradši, když lidé ocení naši poctivou práci a přijdou a třeba nás pochválí,” prohlašuje cukrářka.
 

Pokud má Linda čas, ráda sportuje

inp_600x400.jpg

Vedle práce v cukrárně Lindě moc času nezbývá, pokud už si ho ale najde, můžete ji potkat při sportování, a to jak venku, tak i v posilovně. „Dá se říct, že jím sladké od rána do večera, takže ten cukr musím někde vyběhat,” usmívá se Češka. A dodává, že také ráda vyráží na výlety a za dobrým jídlem.

Pokud jde o hraní, Linda má ráda stírací losy, které si kupuje s přítelem. Nejčastěji sahají po těch z rodiny Černá perla, a to nejen proto, že tyto losy můžou nadělit až 10 milionů korun. „S přítelem máme zatím spíš štěstí v lásce než ve hře, ale kdybychom jednou tu hlavní výhru trefili, přesně vím, co bych si s tolika penězi počala,” zasní se cukrářka z Poděbrad.
 

Za výhru zútulní cukrárnu

„Část bych určitě investovala do naší cukrárny, které bych ráda dala nový kabátek. Všechno sice pořád funguje, ale nový interiér, vitrína i spotřebiče by na škodu určitě nebyly,” říká Linda. „Zbytek peněz bych dala třeba na vybudování další franšízy naší cukrárny, aby se peníze vracely,” loučí se s námi s velmi rozumnou investiční úvahou Linda Doubravová. A my jí přejeme, aby to už brzy vyšlo.

Máte také nějaký skvělý nápad na podnikání, jen vám k jeho realizaci chybí potřebný kapitál? Stírací los Maxi černá perla vám může do rozpočtu přihrát až 10 000 000 Kč. Anebo vsaďte na Sportku, ve které se hraje o desítky milionů. Svůj online tiket navíc získáte pohodlně ze svého gauče na tomto odkazu.

Přečtěte si také