SAZKA reportér: Za výhru ve Sportce vyrazí motorkář Tomáš na cestu kolem světa

Přes den řídí náklaďák v rodinné firmě, po večerech často sedí u počítače a spřádá plány na další výlet, kam na své motorce vyrazí. Tomáš Bartl a jeho stroj KTM Adventure 990 toho mají spolu za sebou už hodně. A další výlety přijdou co nevidět.

Přečtěte si také: Šance Sportky přihrála mladé Češce vlastní bydlení


„Nejvíc se mi líbilo asi v Rusku a Gruzii, bylo to naprosto úžasné a zároveň nepopsatelné, hned bych tam jel znovu,” začíná vyprávět Tomáš. „Letos v létě se chystám na Korsiku a Sardinii, ale láká mě třeba i Kyrgyzstán, Island a spousta dalších destinací. Na té naší kouli je těch míst zkrátka moc,” směje se mladý muž.
 

Živí ho práce v rodinné firmě

Coby řidič pracuje Tomáš v rodinné firmě, která se zabývá zemními, výkopovými a demoličními pracemi. „Jezdím devítitunovým náklaďákem a pomalu se učím pracovat s bagrem. Jde o poměrně náročnou a zodpovědnou práci a než mě pustí na páky, nějaký čas to ještě potrvá,” konstatuje.
 
Bartl_Tomas_inp_600x400.jpg

Pokud zrovna není v práci nebo nesedí na motorce, často a rád sportuje. „Chodím pravidelně do posilovny a s přítelkyní také rádi vyrážíme na Lipno, kde jezdíme na kole a běháme,” popisuje svůj koníček Tomáš Bartl. „V současnosti trénuji na půlmaraton, takže v kuse uběhnu i 17, 18 kilometrů a každý den se snažím zvládnout aspoň desítku.”

Protože by Tomáš chtěl v budoucnu věnovat svým koníčkům víc času, za výhru ve Sportce by se určitě nezlobil. A celá jeho rodina jde k možnosti výhry aktivně naproti. „Máma a přítelkyně stírají losy a já sázím, sice ne pravidelně, ale semtam si tiket Sportky koupím,” říká Tomáš.
 

Za výhru cesta kolem světa

O tom, co by udělal s případnou výhrou, má muž ze Středních Čech také celkem jasno. „Předěláváme náš starý dům, takže bych dal peníze v první řadě na rekonstrukci,” uvažuje rozumně motorkář.

A kdyby těch milionů bylo víc? „Tak to je úplně jednoduché, mám spoustu cestovatelských snů,” vyhrkne bez rozmýšlení. „Občas na internetu sleduji lidi, co jedou na motorce kolem planety. Neuvěřitelná je na tom hlavně ta svoboda - mají neomezeně času a nejspíš i financí, což bych si jednou také přál. To je asi můj největší sen,” přemýšlí na závěr nahlas Tomáš Bartl.

Proto mu přejeme, aby mu už jeho příští tiket Sportky přinesl milionovou výhru a on se na svoji vysněnou cestu mohl co nejdřív vydat.

Jestli i vy máte nějaký cestovatelský sen, tak si jsme jisti, že by se vám nějaká ta finanční injekce určitě hodila. Proto si ani vy nezapomeňte zajistit účast v příštím slosováním Sportky - online tiket získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také