SAZKA reportér: Veronice Havránkové nosí štěstí dobré skutky

V Poděbradech je Veronika dobře známá. Aby ne, v tamním květinářství s třicetiletou tradicí váže zákazníkům nádherné pugéty už od roku 2011. Lidem dělá radost nejen květinami, ale i dobrými skutky. A to se jí vyplácí.
 

Přečtěte si také: SAZKA reportér: Daniel Vencl vyhrává v ringu i v životě

„Zrovna dneska jsem si na losu setřela pět set korun,” usmívá se na uvítanou v rodinném květinářství sympatická mladá žena. „Nejradši mám Šťastná čísla a Čtyřlístek, oba losy stojí pár korun, tak můžu pokoušet štěstěnu, kdykoliv mě napadne.”
 

Losy si Havránkovi dávají k Vánocům

Losy i číselné hry jsou u Havránků doma vůbec oblíbené - pro všechny členy jsou vítaným dárkem jak k narozeninám nebo svátku, tak hlavně o Vánocích. „Doma teď den po dni stíráme Adventní kalendář a už se těším na Vánoční zlatou rybku, kde vyhrává skoro každý los,” říká Veronika. 

Jak nám milá květinářka prozradila, štěstí se jí drží nejen s losy a tikety, pro které si chodí do trafiky, ale i při online hraní. Když si naposledy přes mobilní aplikaci Sazky vsadila Sportku, vyhrála 120 korun.

Kdyby to jednou vyšlo a Veronika Havránková by trefila naditý jackpot, věděla by přesně, co by s penězi udělala. „Většina výherců by podle mě šla a utrácela za pitomosti, po ničem takovém já ale netoužím,” zamýšlí se podnikatelka.

„Kdybych vyhrála větší částku, asi bych koupila dům, kde máme květinářství, a celý ho nechala opravit,” vypočítává hráčka, jak by s miliony třeba z Eurojackpotu naložila. „O zbytek bych se podělila s rodinou a s těmi, kteří peníze potřebují víc než já.”
 

Veroniku těší radost druhých

S dobrými skutky má ostatně Veronika bohaté zkušenosti. „Baví mě ruční práce, a tak jsme před nějakou dobou začaly s kamarádkou vyrábět z korálků takové malé víly. Ty jsme potom prodávaly u mě v květinářství,” popisuje žena.

Co se získanými penězi udělaly? Podnikatelka si přes stránky organizace Dobrý anděl, která pomáhá nemocným dětem a rodičům, našla malého nemocného chlapečka ve vedlejší vesnici. A s kamarádkou se pak vydaly rodině peníze darovat. 

„S chlapečkem ani maminkou jsme se neznali, a tak byla maminka celkem překvapená, když jsme u ní zazvonily. Náš finanční příspěvek ji dojal skoro k slzám a slíbila, že za něj nachystá synovi nádherné Vánoce,” vzpomíná Veronika Havránková. 

Chcete někomu také udělat radost nebo sháníte dárek na poslední chvíli? Zkuste třeba oblíbený Veroničin los Vánoční zlatá rybka. Vyhrává hned 99 losů ze sta, a když budete mít vy nebo obdarovaný štěstí, můžete pod fólií najít až 7 milionů korun, auta nebo zájezd. Nejbližší prodejnu, kde můžete Vánoční zlatou rybku pořídit, najdete na naší interaktivní mapě na tomto odkazu.

Přečtěte si také