Samsung oznámil nejlevnější 5G smartphone a bezdrátovou nabíječku Trio

Při události Life Unstoppable, která proběhla před pár dny online, představil Samsung hned několik novinek. Smartphone s označením Galaxy A42 5G bude podle zástupců společnosti tím nejdostupnějším kouskem s podporou sítí nové generace 5G. Další novinkou je bezdrátová nabíječka Trio, která zvládne dobíjet hned několik zařízení naráz, stejně jako tablet Galaxy Tab A7.

Přečtěte si také: Aplikace, které světovým hvězdám pomáhají ke slávě a penězům


Největší novinkou mobilní jedničky je jistě smartphone s podporou sítí páté generace. Samsung v tiskové zprávě uvedl, že půjde o zařízení, kterému nebude chybět OLED displej s úhlopříčkou 6,6 palce a dostupný měl být původně jen v černé barvě.
 

Cena smartphonu potěší


Samsung také nejdřív utajil jeho cenu i začátek spuštění prodeje, to ale velmi brzy poté napravila jeho německá pobočka. Ta totiž na svých stránkách uvedla, že se Galaxy A42 5G začne u našich západních sousedů prodávat v listopadu a cena bude 369 eur, tedy necelých 10 tisíc korun. A kromě toho německý Samsung také prozradil, že vedle černé bude smartphone k dispozici i v bílé a šedé barvě.

Mezi další oznámené specifikace patří fotoaparát se čtyřmi senzory na zadní straně přístroje. Hlavní kamera disponuje senzorem v kvalitě 48 MP a dále je tu 8 MP ultraširoký fotoaparát. Nechybí ani 5 MP fotoaparát na makro a další 5 MP senzor pro zajištění hloubky ostrosti. Přední strana pak bude osazena 20 MP selfie kamerou s automatickým ostřením.
 

Trio dráty nepotřebuje


Druhou novinkou je bezdrátová nabíječka Trio, která dokáže nabíjet více zařízení najednou. Jde o nástupce Dua, jež zvládal „doplňovat šťávu“ dvěma přístrojům, proto asi nepřekvapí, že si Trio umí poradit rovnou se třemi kousky.

Zbývá jen doufat, že Samsung lépe vyřešil rychlost dobíjení, která byla největší bolístkou Dua. Nabíječku s elegantním designem začne Samsung prodávat za cenu 99 eur, tedy zhruba 2 600 Kč.
 

Tablet jako dělaný pro multimédia


Korejská společnost to nevzdává ani v trochu skomírajícím segmentu tabletů a musíme říct, že na to jde velmi dobře. Poslední oznámenou novinkou je tablet s označením Galaxy Tab A7. Přístroj s úhlopříčkou 10,4 palce je primárně určený ke konzumaci multimédií.

K ještě lepšímu zážitku při sledování filmů a seriálů nebo poslechu hudby přispějí čtyři reproduktory podporující Dolby Atmos. Kolik bude tablet stát, je zatím záhadou, novináři z Gadgets Now ale odhadli, že by jeho cena měla být v přepočtu zhruba 8,5 tisíce korun.

Všechny novinky, které Samsung oznámil, by se do prodeje měly dostat tak, aby s nimi korejská firma zasáhla do vánočních nákupů. Pravděpodobný je tedy konec října až listopad.
 

K novému smartphonu či tabletu nový tarif

Ceny oznámených novinek z Korey jsou poměrně milým překvapením, proto vás budou možná inspirovat coby vánoční dárek pro vaše blízké nebo pro vás. Ať už to je ale nový smartphone nebo právě tablet na multimédia, základem je vhodný tarif, který pro své zařízení budete mít k dispozici.

Pokud přepnete na některý ze Šťastných tarifů SAZKAmobilu, určitě se nemusíte bát, že by vám vysál peněženku.Všechny tarify jsou maximálně do 500 Kč a i ten nejlevnější má v základu data.

Jestli se pro SAZKAmobil rozhodnete už teď a k největšímu virtuálnímu operátorovi u nás si převedete své telefonní číslo, čekají vás až do konce roku další porce dat zdarma.

Pokud si vyberete Šťastný tarif 299, 399 nebo 499, je vždy první dokup dat měsíčně zdarma. A to znamená dalších až 5 GB každý měsíc. Více o tarifech SAZKAmobilu zjistíte na tomto odkazu.

Zdroje: GSM Arena, The Verge, Gadgets Now. Autor fotografií: Samsung.

Přečtěte si také