Samsung nebo Xiaomi. Vybíráme 5 nejlepších fotomobilů do 10 000 Kč

Telefon už dávno není jen o telefonování a posílání zpráv. V současné době je samozřejmostí, že na něm hrajeme hry s vyspělou grafikou nebo sledujeme filmy a seriály. Smartphony ale hlavně téměř bezezbytku nahradily fotoaparáty. Senzory kamer u chytrých telefonů jsou zkrátka tím, co uživatele zajímá skoro nejvíc.

Přečtěte si také: 3 mobilní aplikace, které vás i doma udrží ve formě


Jestli rádi fotíte, tady je pětice smartphonů, při jejichž nákupu chybu neuděláte. Všechny se vejdou do 10 000 Kč a na seznamu nechybí Samsung, Xiaomi, Google, Huawei ani Motorola.
 

Xiaomi Redmi Note 8T


Skvělý poměr mezi cenou a výbavou nabízí Xiaomi Redmi Note 8T. Smartphone kombinuje snímač s rozlišením 48 Mpx s ultraširokoúhlým 8 Mpx, 2 Mpx macro kamerou a 2 Mpx senzorem pro bokeh efekt, který je jako dělaný na pořizování portrétů.

Xiaomi Redmi Note 8T, o kterém se mluví jako o jednom z nejlepších strojů své třídy, exceluje přes den, dobré snímky ale pořídíte i za zhoršených světelných podmínek. Ucházející snímky předvádí také v noci, i když tehdy vám nejspíš začne scházet optická stabilizace. To lze ale celkem jednoduše vyřešit stativem, který pořídíte za pár korun.
 

Tip!

Pořiďte si Xiaomi Redmi Note 8T u SAZKAmobilu jen za 4 490 Kč. Pro přehled nabízených telefonů klikněte na tento odkaz.
 

Motorola One Zoom


Jestli hledáte velmi solidní zařízení, které dobře fotí a zároveň na něm budete i dost pohodlně hrát hry nebo sledovat filmy, je vaší odpovědí Motorola One Zoom. Ta se pyšní úhlopříčkou displeje 6,36 palců a hned čtyřmi fotomoduly na zadní straně, které umí trojnásobný optický a destinásobný hybridný zoom.

Smartphone má vylepšení pro focení v nočním režimu, videa natáčí ve 4K a osmimegapixelový senzor zase disponuje optickou stabilizací a trojnásobným přiblížením. Bonusem je čistý Android, který zaručí bezproblémový chod i za dlouhé měsíce.
 

Samsung Galaxy A41


Sedmý nejoblíbenější smartphone českých zákazníků, to je podle srovnavače Heuréka Samsung Galaxy A41. Na širokoúhlém displeji s úhlopříčkou 6,1 palce se budou velmi pohodlně sledovat videa nebo seriály, navíc v kvalitě Full HD+.

Na zadní straně pak najdete fotoaparát s celkem třemi senzory. Hlavní objektiv má 48 Mpix a je doplněný 8 Mpix širokoúhlým senzorem spolu s 5 Mpix objektivem, který fotografie zbaví nežádoucího šumu. Přední stranu zdobí 25 Mpix selfie kamera, která mistrně ovládá bokeh efekt.
 

Tip!

Dotovaný Samsung Galaxy A41 nyní seženete i u SAZKAmobilu jen za 6 999 Kč. přehled všech nabízených 4G smartphonů najdete na tomto odkazu.
 

Huawei Nova 5T


Pokud hledáte opravdovou stylovku, co zároveň dost dobře fotí, králem v designu našeho výběru je zcela jistě Huawei Nova 5T. Dual-SIM smartphonu na zádech nechybí celkem čtyři fotosnímače s tím, že hlavní se chlubí rozlišením 48 Mpx a velmi dobrou světelností f/1,8.

Sestavu doplňuje 16 Mpix širokoúhlý senzor stejně jako snímač pro macro a kamera pro přesnější záznam hloubky ostrosti. Užívat si ale budete také optický zoom, natáčení videí ve 4K a ani při focení selfie vás Huawei Nova 5T nenechá ve štychu. Přední kamera má hodnotu 32 Mpx a světelnost f/2,0.
 

Google Pixel 3a


Levnější varianta smartphonu Google Pixel 3, to je 3a pro všechny, kdo za telefon nechtějí platit víc než 10 tisíc korun. Jeho fotovýbava se na první pohled může zdát jako slabá, na zadní straně má pouze jeden 12,2 Mpx snímač, díky zabudované umělé inteligenci s ním ale umí doslova čarovat.

Protože jde o smartphone od Googlu, nechybí skvěle odladěné propojení s jeho dalšími službami a aplikacemi. Užívat si budete Google Lens, které umí nejen rozpoznat to, na co míříte objektivem, ale ještě vám o daném objektu zjistí více informací. Kratší úhlopříčka 5,8 palce zase zaručí, že se vám Google Pixel 3a vejde pohodlně do kapsy.
 

Dotované telefony nově i u SAZKAmobilu

Čtyři telefony za dotované ceny si pro své zákazníky připravil také největší virtuální operátor SAZKAmobil. V nabídce nechybí fotomobil Xiaomi Redmi Note 8T za nepřekonatelných 4 499 Kč, ale také špičkový Samsung Galaxy A41 s cenovkou 6 999 Kč. Vybrat ale lze i vybavený a opravdu levný Xiaomi Redmi 9AT za 2 499 Kč a příznivcům tlačítek zase SAZKAmobil připravil telefon Nokia 225 4G za pouhých 899 Kč.

Všechny zmíněné modely podporují rychlé 4G sítě, a tak budete moct nejen o Vánocích surfovat bez omezení, ať už jste kdekoliv. Prohlédněte si všechny telefony na tomto odkazu.

Přečtěte si také