Radovali se z výhry 360 tisíc. Z částky, kterou skutečně vyhráli, dostali málem infarkt

„Nejdřív jsem myslela, že se stalo něco hrozného,” prozradila maminka výherkyně. „Všem tekly slzy, a tak jsem se jich pořád dokolečka ptala, co se jim proboha stalo!”

Přečtěte si také: Chcete trefit miliony? 5 tipů, které se vyplatily těm, co už vyhráli


Cesta k tomu, než rodina zjistila, že královsky zbohatla, ale vedla přes několik zatáček. Jak zjistili zástupci novozélandské loterie, kteří výherkyni gratulovali, vše odstartoval automatický mail, který ženě přišel do její schránky.
 

Snídaně jí málem zaskočila v krku

„V sobotu ráno jsem při snídani kontrolovala poštu a objevila jsem zprávu od loterie, že mi gratulují, protože jsem vyhrála,” popsala šťastlivkyně minuty předtím, než zjistila, že je z ní opravdová boháčka. Loterní společnost ale v mailu neuvedla, jak velkou částku vyhrála, a tak si otevřela mobilní aplikaci, aby si mohla svůj vsazený tiket zkontrolovat.

„Potom, co jsem ho naskenovala, se mi na displeji znovu objevila hláška, že jsem vyhrála. Po chvíli se mi na telefonu zobrazilo nejdřív číslo 25, a pak tři nuly za ním. V tu chvíli jsem začala křičet na celý dům,” smála se výherkyně. Ta na nic nečekala a běžela za svým tátou, aby mu řekla, že vyhrála v přepočtu 360 tisíc korun.
 

Ne 25 tisíc, ale 25 milionů

Otec měl obrovskou radost, chtěl se ale přesvědčit na vlastní oči, že je to skutečně pravda. Proto tiket do loterie naskenoval podruhé. A protože měl o trochu větší trpělivost, než jeho dcera předtím, za pětadvacítkou se nakonec nezobrazily pouze tři nuly, ale rovnou šest. Rodina tak nevyhrála „jen” 25 tisíc, ale rovnou 25 milionů dolarů, to znamená 359 milionů korun.

Když dcera s otcem zjistili, že nejsou bohatí jen trochu, ale že se z nich stali majitelé několika stovek milionů, propukli oba dva v pláč. Přes slzy v očích pak žena oznámila radostnou novinku své mamince.

Poté, co opadly první divoké emoce, se trojice rozhodla pro pořádnou oslavu. A věřte, nebo ne, svůj nový život loterních milionářů zahájili objednávkou pizzy z rychlého občerstvení.
 

„Lidi jako my přece nevyhrávají v loterii.”

Své neuvěřitelné klice ale pořádně nevěřili ještě ve chvíli, kdy se šli do budovy loterní společnosti dohodnout, jak si výhru převezmou. „Musím říct, že jsme všichni pořád v šoku. Lidé jako my přece v loterii nevyhrávají takhle vysoké částky,” prozradila stále šokovaná žena.

Nad tím, jak aspoň s částí peněz naloží, už se ale stihli zamyslet. Jako první prý zaplatí hypotéku i další dluhy. Zbytek výhry ale budou investovat. „Chceme, abychom z peněz, které jsme získali díky loterii, neprofitovali jenom my, ale i budoucí generace naší rodiny,” zamýšlí se výherkyně. „Byla jsem vychovávaná tak, abych si vážila každého dolaru, a chtěla bych, aby stejné hodnoty měly i moje děti,” dodala na závěr Novozélanďanka.
 

Dostávejte maily o výhrách i vy

Stejně jako na Novém Zélandu, i u nás vás Sazka bude informovat v případě, že vyhrajete, o své peníze tak už nikdy nepřijdete. Jediné, co je k tomu potřeba, je stát se členem Sazka Klubu, se kterým navíc můžete vyhrát spoustu skvělých cen. Třeba auto nebo 1 milion korun. Členství si zajistíte na tomto odkazu.

Anebo si rovnou vsaďte Sportku. To můžete také udělat z pohodlí svého gauče na tomto odkazu.

Přečtěte si také