Vklad Zavřít
Více informací
Sazka svět

Přijměte naše pozvání do Kavárny štěstí

Přijměte naše pozvání do Kavárny štěstí
Sazka je první loterní společností na světě, která se rozkračuje do gastronomického prostředí a otevírá Kavárnu štěstí. Navštívit jí můžete v pražském OC Atrium Flora, ve druhém patře, těšíme se na vás.
V Kavárně štěstí dostanete nejen skvělé jídlo a nápoje, ale gastronomický zážitek vám ještě obohatíme, protože ve Šťastném menu dostanete k nápoji i stírací los. Můžete tak svojí malou radost u dobrého dortu a kávy třeba proměnit ve velkou.

Kromě vytříbené nabídky jídla z dílny Jana Punčocháře, šéfkuchaře restaurace Grand Cru, nabídne Kavárna štěstí i speciální kávu Reserva s certifikací Rainforest Alliance.

Chceme nabídnout lidem možnost trávit příjemně čas v atraktivním prostředí, jíst zdravé jídlo, pít znamenitou kávu a zároveň tyto šťastné momenty spojit se zábavou. Proto nabízíme mimo jiné i možnost až stotisícové výhry ve speciální emisi losů Sazky – Štístkařích. Každý třetí los totiž v Kavárně štěstí vyhrává,“ vysvětluje Robert Chvátal, generální ředitel Sazky.



Kavárna štěstí ale není jen o loteriích a štěstí ve hře, při tvorbě konceptu se Sazka zaměřila i na dobrou kavárenskou gastronomii, kterou chce vybočit z nabídky jiných řetězců. Menu sestavil známý šéfkuchař Jan Punčochář na kvalitních domácích surovinách.

Celé menu jsem sestavoval tak, aby reflektovalo moderní gastronomické trendy a sezónnost. Důraz jsem kladl hlavně na kvalitu používaných surovin. Například sendviče vyrábíme z domácího chleba a na výběr jich máme hned několik. Věřím, že se nám podařilo vymyslet dobrou rovnováhu mezi kavárenskou kulturou a kvalitní gastronomií,“ vysvětluje Jan Punčochář, jehož domovská scéna je již několik let ve fine diningové restauraci Grand Cru. Během zimy si tak lidé mohou pochutnat například na salátu z  čočky beluga nebo pečených paprik, pomazánkách z červené řepy nebo dezertech od těch francouzských jako créme brulée až po typicky české buchty nebo koláče.

Srdcem kavárny je ale samozřejmě káva, která je výjimečná nejen původem, ale místem a formou zpracování. „Původ kávy sahá až k nešlechtěným, původním kávovníkům z oblasti Etiopie, kde byly kávovníky před 2 000 lety objeveny.  Mistrovskou disciplínou je ale pražení kávy, Reserva je pražená středním pražením, tedy italským stylem v místě, kde se praží káva například pro Vatikán a papeže,“ vysvětluje Ivo Moravec, ředitel společnosti Espresso a znalec kávy a čaje.


Kavárna štěstí novým způsobem také využívá moderní technologie. Díky e-shopu na internetových stránkách a mobilní aplikaci je možné si na dálku objednat občerstvení. Přes aplikaci zaplatit a pak si jej v přesný čas buď v kavárně vyzvednout, nebo bez čekání zkonzumovat.

Přečtěte si také