Přijďte se na výstavu inspirovat sny českých loterních milionářů a vyhrajte

Sportka, Eurojackpot, Šťastných 10 nebo Euromiliony. Číselné hry a stírací losy od Sazky proměnily od začátku roku už 93 Čechů na loterní milionáře. Nechybí mezi nimi ani letošní rekordman, který si teprve před pár týdny vsadil online a v loterii Eurojackpot trefil víc než 1,4 miliardy. I o tomto výherci se dozvíte víc na výstavě, která bude až do 27. července probíhat v OC Arkády Pankrác v Praze.

Přečtěte si také: Padla 2. nejvyšší výhra v historii! Online sázka přihrála Čechovi 1,4 miliardy


Ti, co na výstavu zamíří, tu potkají celkem 93 žlutých figurín v životní velikosti. Na každé z nich se pak dozvíte nejen to, kolik konkrétní loterní milionář vyhrál, v jaké hře si vsadil a odkud pochází, zjistit ale můžete i další detaily.
 

Jaké sny si loterní milionáři plní?

Jak nám prozradil šéf komunikace Sazky Václav Friedmann, identita výherců je v Česku samozřejmě chráněna zákonem. „Velká část z nich se ale uvolí vyplnit anonymní dotazník. V něm nám například prozradí, co si za vyhrané peníze koupí anebo jak se cítili, když zjistili, že vyhráli,” řekl Václav Friedmann.

Až budete příběhy loterních milionářů dostatečně inspirováni, zastavte se v nedalekém stánku Sazky. Tam si můžete vsadit třeba Sportku nebo Eurojackpot anebo si koupit stírací los. Součástí výstavy je ale také Kolo štěstí. Zatočte si jím a vyhrajte některou z cen.
 
inp_600x400.jpg
 

Aplikace ARnie ukáže, jak vypadá 1 000 000 Kč

Jak bude vypadat vaše výhra, až trefíte svůj první milion? Přesně to vám ukáže aplikace na rozšířenou realitu ARnie, která je určena operačním systémům Android a iOS. Až s ní prostřednictvím fotoaparátu ve vašem chytrém telefonu namíříte na určené místo na výstavě, budete se moct na vlastní oči přesvědčit, jak takových 1 000 000 Kč vypadá. Anebo se s tímhle balíkem peněz rovnou vyfotit.

Jak už bylo řečeno, víc než milion korun od začátku roku 2019 vyhrálo 93 Čechů a Češek. Nejvíc - hned dvanáct - jich pochází z Ústeckého kraje a Prahy. Hned v závěsu za nimi jsou ale ti, co si tiket pořídili na internetu. Díky sázení z pohodlí svého gauče si na minimálně jeden milion korun přišlo hned deset sázejících.
 

Nejvíc milionářů vygenerovala Sportka

Nejvíc nových milionářů máme díky Sportce; spolu s doplňkovou Šance stojí tato hra za 66 novými milionáři. S osmnácti majiteli víc než milionu korun je na druhém místě Eurojackpot, který ale zároveň stojí za vůbec nejvyšší letošní výhrou. Jak už bylo řečeno výše, je to jen pár týdnů, co jeden Čech bral víc než, 1,4 miliardy korun. Celkově si těchto 93 výherců rozdělilo 3 497 230 551 Kč a zajímavostí je také skutečnost, že společnost Sazka každý den vyplatí přes 100 000 výher.

Chcete se také stát loterním milionářem? Jak to tak podle statistiky vypadá, největší šanci máte díky české královně Sportce. Klikněte si pro svůj tiket na tento odkaz a nezapomeňte, že od milionové výhry vás dělí jen šest čísel.

Přečtěte si také