Příběhy z trafiky: V cukrárně paní Jarmily se servírují sladké výhry

Nejen na dorty a kafíčko, ale také pro trochu toho hráčského vzrušení se chodí do cukrárny paní Jarmily na jižní Moravě. „Otevírali jsme v roce 1992 a téměř od stejné doby tu také nabízíme tikety a stírací losy od Sazky,” říká na úvod paní Jarmila. A dodává, že kromě sladkostí si u ní můžete vybrat i ze sortimentu papírnictví a hraček.

Přečtěte si také: Vsazené tikety zapomněl v obchodě. Díky poctivému nálezci je bohatší o 6 miliard


Paní Jarmilu jsme v její cukrárně zastihli uprostřed pracovního dne. I když se mezi servírováním kremrolí a věnečků na talířky, přípravou kávy a vtipkováním se zákazníky skoro nezastavila, pár chvil, aby si s námi popovídala, si i tak našla.
 

V cukrárně paní Jarmily se vyhrává na losy i v loteriích

„Pro někoho je možná kombinace cukrárny, papírnictví a ještě prodejny losů a tiketů trochu zvláštní,” začíná své povídání usměvavá majitelka. „Náš obchod je ale na malém městě, a tak jsou lidé rádi, že mají všechno, co tu prodáváme, dostupné na pár kroků.”

Jak říká, její zákazníci mají produkty od Sazky rádi. Co se losů týče, nejčastěji si kupují Černou perlu a Rentiéra a v poslední době si také čím dál častěji říkají o Zlatou rybku. „Vyhrává se u nás jak v loteriích, tak i na losy. Je to jen pár dní, co jeden zákazník přišel s losem, na kterém si setřel 10 000 korun. A není to také tak dlouho, co jsem slyšela, že někdo z okolí vyhrál 100 000 Kč,” konstatuje podnikatelka.

Stejně jako losy, i loterie jsou v jihomoravské cukrárně oblíbené. Největším prodejním trhákem tu je česká královna loterií Sportka, v poslední době se ale stává čím dál oblíbenějším také Eurojackpot. O tom, proč tomu tak je, má paní Jarmila zcela jasno.
 

Eurojackpot nadělil zákaznici půl milionu

„Eurojackpot jde u nás ve městě hlavně proto, že se tu na něj vyhrává - loni si naše stálá zákaznice odnesla výhru 500 000 korun,” prozrazuje podnikatelka. „Šlo o paní, která hraje pravidelně. Tehdy si přišla pro jeden sloupek za 60 korun a já jí ale omylem vytiskla tiket včetně Extra 6. Sázenku si i přesto vzala a dobře udělala!”

Právě díky doplňkovce Extra 6 sázející vyhrála ve hře Cesta kolem světa zájezd za 500 000 Kč. „Tato výhra má ale ještě jednu zajímavost, o tom, že ji zákaznice získala, se dozvěděla až u nás na prodejně,” směje se paní Jarmila.
 

O výhře se dozvěděla až v cukrárně

„Přišla s tiketem a že ho prý doma kontrolovali a nic tam nebylo. Když jsme ho ale vložili do terminálu Sazky, najednou bylo jasno, že vyhrála víc než královsky,” říká majitelka prodejny. A dodává, že se výherkyně rozhodla peníze rozdělit na několik zájezdů, a tak je spolu s rodinou čerpá ještě dnes.

Jak paní Jarmila na závěr našeho povídání prohlásila, i za pár korun se dá trefit opravdu krásná výhra a nám s ní nezbývá než souhlasit. A protože zároveň platí, že kdo nehraje, nevyhraje, řídíme se heslem, že je lepší aspoň jeden sloupek na každé slosování, než si pak trhat vlasy, že padly vaše šťastná čísla a vy jste neměli vsazeno.

Aby se to nestalo, svůj tiket Eurojackpotu si napříště můžete zajistit také online na tomto odkazu.

 

Přečtěte si také