Při vánočním úklidu našli zapadlý tiket. Výhra 40 milionů jim málem propadla

Tina a Harold Ehrenbergovi začali s přípravami na Vánoce brzy. Aby se vyhnuli prosincovému stresu, rozhodli se s generálním úklidem začít už na konci listopadu. A dobře udělali! Díky svým zvykům nepřišli o tiket s výhrou 1,8 milionů dolarů, který by jinak nejspíš propadl.
 

Přečtěte si také: SAZKA reportér: Daniel Vencl vyhrává v ringu i v životě

Když Tina srovnávala knihy a časopisy na nočním stolku v ložnici, našla pod nimi balíček několik měsíců starých loterijních tiketů. A protože nevěděla, jestli už sázenky zkontrolovali, pověřila svého manžela Harolda, aby vsazená čísla zadal do online formuláře na webových stránkách loterie. 
 

Na webu loterie zjistil, že vyhráli 40,7 milionů

Ten svoji manželku poslechl a po chvíli s překvapením zjistil, že jeden z tiketů je skutečně výherní. O pár drobných ale rozhodně nešlo: kombinace vsazených čísel jim vydělala hned 1,8 milionu dolarů, tedy asi 40,7 milionů korun. 

„Myslel jsem si, že jsem se musel někde splést, a tak jsem čísla zadával do formuláře pořád znovu a znovu,” řekl Harold luisianské loterijní společnosti. „Zatímco Harold ťukal do počítače, já jsem pořád do kolečka volala na infolinku, která byla na tiketu,” dodala se smíchem Tina.

Pak si ale manželé uvědomili, že je zrovna víkend, a tak se nikam nedovolají. Rozhodnutí, že musí počkat až do pondělí, je prý stálo pořádnou kupu nervů. Slosování totiž proběhlo už na začátku června, a tak zbývalo doslova pár dní, než by výhra propadla.

Pondělí se ale Ehrenbergerovi nakonec dočkali, a protože si oba vzali v práci volno, mohli zamířit do sídla loterie, aby se o výhru přihlásili. „Od té doby, co jsme zjistili, že jsme vyhráli, jsem si pořád říkal, že to nemůže být pravda. Že se něco určitě pokazí a nám výhru nikdo nevyplatí,” prohlásil Harold Ehrenberg.
 

Své výhře uvěřili až v centrále loterie

Dvojice se prý uklidnila teprve ve chvíli, kdy v rukou svírala svůj obří výherní tiket a pózovala fotografům. V ten moment také Američané začali přemýšlet, jak s penězi naloží. Nic bláznivého to ale podle jejich slov nebude.

„Peníze si uložíme na důchodový spořící účet a začneme je čerpat teprve potom, co přestaneme chodit do práce,” prozradila Tina Ehrenbergerová. „A pak si samozřejmě pořádně užijeme letošní Vánoce. Kdyby nebylo svátků a našeho uklízení, o výhře bychom třeba doteď ani nevěděli.”

Toužíte také po zajištěném důchodu loterijního milionáře, anebo byste si naopak chtěli koupit něco bláznivého? Pak byste si měli vsadit. 

Pokud trefíte správná čísla třeba v Eurojackpotu, na účtě už brzy můžete mít ne o pár desítek, ale stovek milionů navíc. Tiket si navíc obstaráte i na internetu na tomto odkazu.

Přečtěte si také