PREVIEW - 5. kolo francouzské Ligue 1

Lille vs. Angers
Lille přivítá v pátek v 19:00 v rámci 5. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Pierre-Mauroy Angers. V tomto utkání se střetne desátý se čtvrtým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pouhé tři body. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Lille, skončilo výhrou domácích 5:0. V posledním ligovém kole hráči Lille prohráli s Reimsem, naopak hosté z Angers vyhráli s Dijonem, jde o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Lille je Victor Osimhen se čtyřmi brankami. V týmu hostů z Angers je nejlepším zakončovatelem Farid El Melali se dvěma góly. Hráči Lille v této sezóně vyhráli dva ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Angers na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen jeden pokus. Angers není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když venku ještě neskórovali. Lille ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,5 branky na zápas. Lille ze čtyř zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Angers neskórovali v jednom zápase. Defenziva hostujících Angers není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1 gól na zápas. Hosté aktuálně mají formu, když vyhráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí Lille je v této sezóně v koncovce úspěšné a hosté obdrželi na venkovních stadionech v průměru 1,8 branky, hosté opět neudrží čisté konto.

Amiens vs. Lyon
V pátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v pátek na Stade de la Licorne od 20:45 utkají Amiens a Lyon. Svěřenci domácího trenéra Luky Elsnera jsou aktuálně na osmnáctém místě ligové tabulky, hosté okupují pátou pozici. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Amiens, skončil zápas výhrou hostujícího Lyonu 0:1. V minulém kole hostující lyonští hráči ztratili remízou dva body s Bordeaux. Naopak domácí Amiens prohrál s Toulouse, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Nejvíc branek v dresu Amiens vsítil Chadrac Akolo, v barvách Lyonu dal nejvíc branek Memphis Depay. Hráči Amiens v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hosté z Lyonu venku uhráli jednu výhru ze dvou zápasů. Amiens není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelil 1 gól na zápas. Naopak Lyon je na zápasech venku postrachem, jeho brankový průměr je 1,5 branky na utkání. Domácí Amiens v tomto ročníku odehrál jeden zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Lyonu také odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 0,5 branky na zápas. Domácí tým Amiens prohrál v posledních dvou zápasech. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 13 příček.

Paris SG vs. Strasbourg
V sobotu nás čeká 5. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Paris SG a Strasbourg. V tomto utkání se střetne vedoucí tým se sedmnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok šest bodů. Poslední utkání na hřišti aktuálně domácího týmu Paris SG, skončilo remízou 2:2. V posledním ligovém kole pařížští hráči vyhráli s Metz, poslední zápasy se domácím daří, jde už o druhou výhru v řadě, naopak hosté ze Strasbourgu remizovali s Monacem. Snajperem v týmu Paris SG je Eric Maxim Choupo-Moting, který dal tři góly, za Strasbourg se dvakrát prosadil Adrien Thomasson. PSG v této sezóně vyhrálo dva ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Strasbourgu na venkovních hřištích ještě nevyhráli, i když na to měli zatím jen jeden pokus. Paris SG v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně 3,5 branky na zápas, Strasbourg v této sezóně na hřišti soupeřů ještě neskóroval. Domácí Paris SG v tomto ročníku neodehrálo žádný zápas, ve kterém nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Strasbourgu odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Strasbourgu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 0,5 gólu na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. V tomto utkání se jeví jako zajímavý tip na výhru domácích, kteří jsou dle postavení v tabulce jasným favoritem.

Dijon vs. Nimes
V sobotu nás čeká 5. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Dijon a Nimes. Oba týmy dělí v tabulce sedm příček, domácí jsou v tabulce poslední, hosté drží třináctou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade des Costières a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Nimes 2:0. V minulém kole hostující tým z Nimes získal maximum bodů s Brestem. Naopak domácí Dijon prohrál s Angers, domácí jsou bez formy a jde už o čtvrtou prohru za sebou. Nejvíc branek v dresu Dijonu vsítil Julio Tavares, v barvách Nimes dal nejvíc branek Kevin Denkey. Hráči Dijonu v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hosté z Nimes venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. V této ligové sezóně domácí Dijon vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,5 góly v jednom zápase. Hosté z Nimes na venkovních hřištích průměrně vstřelili 1 branku. Domácí Dijon v tomto ročníku odehrál ovšem tři zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Nimes odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,8 branky na zápas. Domácí tým Dijonu prohrál v posledních čtyřech zápasech. Dijonu se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Nimes zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.

Montpellier vs. Nice
V sobotu se odehraje 5. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Nice a Montpelliere. V tomto utkání se střetne čtrnáctý s třetím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok pět bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Nice 1:0. Montpelliere v minulém ligovém kole hrálo proti Nantes a ztratilo všechny body. Oproti tomu klub z Nice získal s Rennes tři body. Nejvíc branek v dresu Montpelliere vsítil Andy Delort, v barvách Nice dal nejvíc branek Wylan Cyprien. Hráči Montpelliere v této sezóně vyhráli jeden ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Nice na venkovních hřištích vyhráli dva ze dvou zápasů. Montpelliere v této sezóně vstřelilo na domácím hřišti průměrně jen 0,5 branky na zápas, Nice zaznamenalo na venkovních hřištích průměrně 2 zásahy. Montpelliere ze čtyř zápasů v této sezóně ve dvou nevstřelilo žádný gól, Nice neodehrálo zápas, kde by nevstřelilo alespoň jeden gól. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 11 příček.

Brest vs. Rennes
V sobotu se odehraje 5. kolo Francouzské Ligue 1, ve kterém se ve 20:00 spolu střetnou Rennes a Brest. V tomto utkání se střetne dvanáctý s druhým týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok čtyři body. Brest v minulém ligovém kole hrál proti Nimes a ztratil všechny body. I klub z Rennes vyšel z posledního utkání proti Nice naprázdno. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Brestu je Mathias Autret, který dal jeden gól, za Rennes se dvakrát prosadil M'Baye Niang. Hostující Rennes na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrálo dva zápasy, domácí Brest na svém stadionu v této sezóně vyhrál jeden zápas. Rennes je obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Brest má na domácím hřišti nižší brankový průměr 1 branky na zápas. Brest ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelil žádný gól, Rennes neodehrálo zápas, kde by nevstřelilo alespoň jeden gól. Defenziva hostujícího Rennes je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce hosté.

Bordeaux vs. Metz
V sobotu nás čeká 5. kolo Francouzské Ligue 1 a v něm se o body utkají Bordeaux a Metz. V tomto utkání se střetne jedenáctý s patnáctým týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok pouhý jeden bod. V posledním ligovém kole hráči Bordeaux remizovali s Lyonem, naopak hosté z Metz prohráli s PSG, což byla druhá prohra v řadě za sebou. Nejčastěji skórujícím hráčem v týmu Bordeaux je Nicolas De Preville, který dal jeden gól, za Metz se třikrát prosadil Habib Diallo. Hráči Bordeaux v této sezóně nevyhráli žádný z jednoho domácího zápasu. Hosté z Metz venku ještě nedokázali vyhrát, i když na to měli zatím jen dva zápasy. Metz není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Bordeaux ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1 branky na zápas. Domácí Bordeaux v tomto ročníku neodehrál žádný zápas, ve kterém nevstřelil žádnou branku, hostující tým Metz odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,2 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Hosté neprožívají úspěšné období, když prohráli poslední dva zápasy v řadě. Domácí Bordeaux na domácím hřišti v této sezóně není žádným postrachem. Stejně tak ale hosté nevozí moc bodů z venkovních stadionů, zápas by mohl skončit remízou.

Nantes vs. Reims
V pátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade de la Beaujoire od 15:00 utkají Nantes a Reims. Domácí tým Nantes je aktuálně se sedmi body na sedmé pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na šesté pozici, když získali sedm bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou hostů z Reimsu 1:0. V minulém kole hostující tým z Reimsu získal maximum bodů s Lille. Stejně tak domácí Nantes vyhrál s Montpelliere, poslední týdny jsou domácí ve formě, jde už o druhou výhru v řadě. Nejlepším střelcem Nantes je Andrei Girotto s jednou brankou. V týmu hostů z Reimsu je nejlepším zakončovatelem Hyun Jun Suk s jedním gólem. Hostující Reims na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhrál jeden zápas, domácí Nantes na svém stadionu v této sezóně vyhrálo jeden zápas. Nantes není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 0,5 góly na zápas. Také Reims na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1 branka na utkání. Nantes ze čtyř zápasů v této sezóně v jednom nevstřelilo žádný gól, Reims neskóroval ve dvou zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 0,2 branky na zápas. Domácím se v posledních zápasech dařilo a brali plný počet bodů ve dvou po sobě jdoucích utkáních. Oběma týmům se v koncovce v úvodu sezóny příliš nedaří, dá se předpokládat, že nepadnou víc než 3 branky.

St. Etienne vs. Toulouse
V pátém kole Francouzské Ligue 1 se spolu v neděli na Stade Geoffroy-Guichard od 17:00 utkají Saint Etienne a Toulouse. Domácí tým Saint Etienne je aktuálně se čtyřmi body na šestnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o sedm příček výš na deváté pozici, když získali sedm bodů. Naposledy, když se hrálo na hřišti aktuálně domácího týmu Saint Etienne, skončil zápas výhrou domácího Saint Etienne 2:0. Saint Etienne v minulém ligovém kole hrálo proti Olympiku a ztratilo všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z Toulouse získal s Amiens tři body. Nejvíc branek v dresu Saint Etienne vsítil Romain Hamouma, v barvách Toulouse dal nejvíc branek Efthimios Koulouris. Hostující Toulouse na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně nevyhrálo žádný zápas, domácí Saint Etienne na svém stadionu v této sezóně nevyhrálo zápas. Saint Etienne není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelilo 1 gól na zápas. Také Toulouse na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 0,5 branky na utkání. Domácí Saint Etienne v tomto ročníku odehrálo ovšem dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Toulouse odehrál jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Domácím se aktuálně nedaří, nashromáždili dvě prohry v řadě. Saint Etienne se na domácím stadionu zatím příliš nedaří a hosté z Toulouse zase nevozí moc bodů z venkovních stadionů, je pravděpodobné, že se budou body dělit.

Monaco vs. Marseille
Monaco přivítá v neděli ve 21:00 v rámci 5. kola Francouzské Ligue 1 na Stade Louis II. Olympik. Oba týmy dělí v tabulce jedenáct příček, domácí jsou aktuálně na devatenáctém místě ligové tabulky, hosté drží osmou příčku. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Stade Vélodrome a utkání skončilo remízou 1:1. Monacu se v posledním ligovém kole proti Strasbourgu ne úplně dařilo, když ztratilo remízou dva body, jde již o druhou remízu v řadě. Hostující Olympik naopak získal maximum bodů se Saint Etienne, v posledních dvou zápasech za sebou hosté brali plný počet bodů. Nejlepšími zakončovateli jsou za Monaco Islam Slimani se třemi góly a za Olympik Darío Benedetto, který se trefil dvakrát. Hráči Monaca v této sezóně nevyhráli žádný ze dvou domácích zápasů. Hostující hráči Olympiku na venkovních hřištích vyhráli jeden ze dvou zápasů. V této ligové sezóně domácí Monaco vstřelilo na domácím hřišti průměrně 1 gól v jednom zápase. Hosté z Olympiku na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 1 branku. Domácí Monaco v tomto ročníku odehrálo ovšem dva zápasy, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Olympiku také odehrál dva zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Olympiku je pevná, průměrně obdržela 0,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 2,5 gólu na zápas. Domácí prožívají v posledních dvou zápasech sérii remíz. Také hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou výher. Podle postavení v tabulce jsou favoritem hosté, oba celky dělí 11 příček.

Přečtěte si také