PREVIEW - 24. kolo anglické Premier League
Wolverhampton vs. Liverpool - 23.01.2020 21:00
Ve čtvrtek se odehraje 24. kolo Premier League, ve kterém se ve 21:00 spolu střetnou Liverpool a Wolverhampton. V tomto utkání se střetne šestý s vedoucím týmem aktuální ligové tabulky, hosté mají náskok třicet bodů. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po výhře hostů z Liverpoolu 1:0. V minulém kole hostující liverpoolští hráči získali maximum bodů s Manchesterem United, hosté jsou rozjetí, jde již o třináctou výhru v řadě za sebou. Stejně tak domácí Wolverhampton vyhrál se Southamptonem. Snajperem v týmu Wolverhamptonu je Raul Alonso Jimenez, který dal deset gólů, za Liverpool se jedenáctkrát prosadil Mohamed Salah. Hráči Wolverhamptonu v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Liverpoolu venku uhráli devět výher z deseti zápasů. V této ligové sezóně domácí Wolverhampton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,5 góly v jednom zápase. Hosté z Liverpoolu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 2,1 branky. Domácí Wolverhampton v tomto ročníku odehrál jen dva zápasy, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Liverpoolu neodehrál žádný zápas, ve kterém by se neprosadil alespoň jednou brankou. Defenziva hostujícího Liverpoolu je pevná, průměrně obdržela 0,6 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou horší, když inkasovala průměrně 1,3 gólu na zápas. Hosté mají vítěznou sérii v posledních třinácti zápasech. Hosté z Liverpoolu na venkovních hřištích mají průměr 2,1 branky na utkání, i v tomto zápase vstřelí alespoň jednu branku. 

Manchester United vs. Burnley - 22.01.2020 21:15
Ve středu nás čeká 24. kolo Premier League a v něm se o body utkají Manchester United a Burnley. Domácí tým Manchesteru United je aktuálně se čtyřiatřiceti body na páté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o devět příček níž na čtrnácté pozici, když získali sedmadvacet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Manchesteru United 0:2. V posledním ligovém kole hráči Manchesteru United prohráli s Liverpoolem, naopak hosté z Burnley vyhráli s Leicesterem. Snajperem v týmu Manchesteru United je Marcus Rashford, který dal čtrnáct gólů, za Burnley se devětkrát prosadil Chris Wood. Red Devils v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Burnley venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. Burnley není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelilo hostitelům 0,9 branek na venkovní zápas, Manchester United ovšem mají na domácím hřišti vyšší brankový průměr 2,2 branky na zápas. Manchester United ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelili žádný gól, Burnley neskórovalo v sedmi zápasech. Defenziva hostujícího Burnley není příliš pevná, průměrně obdržela 1,7 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,2 gólu na zápas. Domácí Manchester United mají na svém stadionu průměr 2,2 vstřelené branky na utkání, hosté mají nižší průměr 0,9 branky na venkovní zápas, domácí v tomto zápase neprohrají. 

Tottenham vs. Norwich - 22.01.2020 20:30
Premier League má na programu 24. kolo, ve kterém ve středu ve 20:30 hostí Tottenham tým Norwiche. V tomto utkání se střetne osmý s posledním týmem aktuální ligové tabulky, domácí mají v tabulce náskok čtrnáct bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo remízou 2:2. V posledním ligovém kole tottenhamští hráči remizovali s Watfordem, naopak hosté z Norwiche vyhráli s Bournemouthem. Nejlepším střelcem Tottenhamu je Harry Kane s jedenácti brankami. V týmu hostů z Norwiche je nejlepším zakončovatelem Teemu Pukki s deseti góly. Spurs v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Norwiche na venkovních hřištích vyhráli jeden z jedenácti zápasů. Norwich není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 0,5 branek na venkovní zápas, Tottenham ovšem má na domácím hřišti vyšší brankový průměr 1,9 branky na zápas. Tottenham ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Norwich neskóroval v osmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 2,0 branky na zápas. Favoritem jsou v tomto utkání podle rozdílu v postavení v tabulce domácí. 

Chelsea vs. Arsenal - 21.01.2020 21:15
Ve čtyřiadvacátém kole Premier League se v londýnském derby spolu v úterý na Stamford Bridge od 21:15 utkají Chelsea a Arsenal. Domácí tým Chelsea je aktuálně s devětařiceti body na čtvrté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o šest příček níž na desáté pozici, když získali devětadvacet bodů. Poslední vzájemné utkání skončilo výhrou domácí Chelsea 1:2. Chelsea se v posledním ligovém kole proti Newcastlu nedařilo, když ztratila tři body. Hostující Arsenal naopak remizoval a přišel o dva body se Sheffieldem, což je již druhá remíza v řadě. Snajperem v týmu Chelsea je Tammy Abraham, který dal třináct gólů, za Arsenal se čtrnáctkrát prosadil Pierre-Emeric Aubameyang. Hostující Gunners na hřištích soupeřů v aktuální ligové sezóně vyhráli jen dva zápasy, domácí Blues na svém stadionu v této sezóně vyhráli pět zápasů. Chelsea není na domácím hřišti příliš produktivní, když v průměru vstřelila 1,3 góly na zápas. Také Arsenal na venkovních hřištích není obávaným týmem, jeho brankový průměr je 1,1 branky na utkání. Chelsea ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v pěti nevstřelila žádný gól, Arsenal neskóroval ve čtyřech zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,3 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,4 branky na zápas. Hosté mají v posledních utkáních sérii stejných výsledků, konkrétně dvou remíz. Domácí hráči Chelsea mají v tabulce o 10 bodů víc a jsou tedy mírným favoritem, domácí v tomto utkání neprohrají. 

Leicester vs. West Ham - 22.01.2020 20:30
Leicester přivítá ve středu ve 20:30 v rámci 24. kola Premier League na King Power Stadium West Ham. Svěřenci domácího trenéra Brendana Rodgerse jsou aktuálně na třetím místě ligové tabulky, hosté okupují šestnáctou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Leicesteru 1:2. Leicester v minulém ligovém kole hrál proti Burnley a ztratil všechny body, což bylo již druhé zaváhání v řadě. Oproti tomu klub z West Hamu remizoval s Evertonem a ztratil dva body. Nejvíc branek v dresu Leicesteru vsítil Jamie Vardy, v barvách West Hamu dal nejvíc branek Sébastian Haller. Foxes v této sezóně vyhráli sedm z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči West Hamu na venkovních hřištích vyhráli tři z jedenácti zápasů. Leicester je na domácím hřišti produktivní, když v průměru vstřelil 1,8 góly na zápas. Oproti tomu West Ham není venku nijak produktivním týmem, jeho brankový průměr je 0,8 branky na utkání. Leicester ze třiadvaceti zápasů v této sezóně ve třech nevstřelil žádný gól, West Ham neskóroval v šesti zápasech. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1 branku na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. Domácí tým Leicesteru prohrál v posledních dvou zápasech. Situace v tabulce napovídá, že roli favorita bude plnit domácí Leicester. 

Sheffield vs. Manchester City - 21.01.2020 20:30
Premier League má na programu 24. kolo, ve kterém v úterý ve 20:30 hostí Sheffield tým Manchesteru City. Svěřenci domácího trenéra Chrise Wildera jsou aktuálně na sedmém místě ligové tabulky, hosté okupují druhou pozici. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Manchesteru City 2:0. V minulém kole hostující tým z Manchesteru City ztratil remízou dva body s Crystal Palace. Stejně tak domácí Sheffield remizoval s Arsenalem. Nejlepším střelcem Sheffieldu je Lys Mousset s pěti brankami. V týmu hostů z Manchesteru City je nejlepším zakončovatelem Sergio Leonel Agüero s patnácti góly. Hráči Sheffieldu v této sezóně vyhráli pět z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Manchesteru City na venkovních hřištích vyhráli sedm z jedenácti zápasů. Sheffield v této sezóně vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 branky na zápas, Manchester City zaznamenali na venkovních hřištích průměrně 3 zásahy. Domácí Sheffield v tomto ročníku odehrál šest zápasů, ve kterých nevstřelil žádnou branku, hostující tým Manchesteru City odehrál pouze jeden zápas, ve kterém neskóroval. Domácí obrana patří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,0 branky na utkání, hosté jsou na tom hůř, jejich obrana připustila průměrně 1,2 branky na zápas. Hosté z Manchesteru City jsou venku v této sezóně produktivní, dá se očekávat, že opět vstřelí alespoň jednu branku. 

Everton vs. Newcastle - 21.01.2020 20:30
Ve čtyřiadvacátém kole Premier League se spolu v úterý v Goodison Parku od 20:30 utkají Everton a Newcastle. V tomto utkání se střetne jedenáctý s dvanáctým týmem aktuální ligové tabulky, oba týmy mají shodný počet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou domácího týmu Evertonu 1:2. V minulém kole hostující tým z Newcastlu získal maximum bodů s Chelsea. Naopak domácí Everton remizoval s West Hamem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Everton Dominic Calvert-Lewin s devíti góly a za Newcastle Jonjo Shelvey, který se trefil pětkrát. Toffees v této sezóně vyhráli šest z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Newcastlu venku uhráli tři výhry z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Everton vstřelil na domácím hřišti průměrně 1,2 góly v jednom zápase. Hosté z Newcastlu na venkovních hřištích průměrně vstřelili 0,9 branky. Everton ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v šesti nevstřelil žádný gól, Newcastle neskóroval v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,4 branky na utkání, hosté jsou na tom podobně, jejich obrana připustila průměrně 1,5 branky na zápas. 

Crystal Palace vs. Southampton - 21.01.2020 20:30
Premier League má na programu 24. kolo, ve kterém v úterý ve 20:30 hostí Crystal Palace tým Southamptonu. Oba týmy dělí v tabulce čtyři příčky, domácí jsou aktuálně na devátém místě ligové tabulky, hosté drží třináctou příčku. Při posledním vzájemném utkání se týmy rozešly po nerozhodném výsledku 1:1 dělbou bodů. V minulém kole hostující southamptonští hráči ztratili všechny body s Wolverhamptonem. Naopak domácí Crystal Palace remizovalo s Manchesterem City, remízovým výsledkem skončila pro domácí i předchozí čtyři utkání. Nejlepšími zakončovateli jsou za Crystal Palace Jordan Ayew se šesti góly a za Southampton Danny Ings, který se trefil čtrnáctkrát. Eagles v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Southamptonu na venkovních hřištích vyhráli pět z jedenácti zápasů. Southampton není příliš obávaným soupeřem na venkovních hřištích, když průměrně vstřelil hostitelům 1,5 branek na venkovní zápas, Crystal Palace má na domácím hřišti nižší brankový průměr 0,9 branky na zápas. Domácí Crystal Palace v tomto ročníku odehrálo osm zápasů, ve kterých nevstřelilo žádnou branku, hostující tým Southamptonu odehrál pouze tři zápasy, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Southamptonu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,8 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou lepší, když inkasovala průměrně 1,1 gólu na zápas. Domácí tým Crystal Palace remizoval v posledních čtyřech zápasech. 

Aston Villa vs. Watford - 21.01.2020 20:30
Další, v pořadí již 24. kolo Premier League nabídne střetnutí mezi Aston Villou a Watfordem, které se odehraje v úterý od 20:30 na Villa Parku. Domácí tým Aston Villy je aktuálně s dvaadvaceti body na osmnácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce pouze o jednu příčku výš na sedmnácté pozici, když získali třiadvacet bodů. Naposledy se tyto týmy střetly na hřišti hostů na Vicarage Road a utkání skončilo výhrou aktuálních hostů z Watfordu 3:0. Aston Ville se v posledním ligovém kole proti Brightonu ne úplně dařilo, když ztratila remízou dva body. Hostující Watford také remizoval a přišel o dva body s Tottenhamem. Nejlepšími zakončovateli jsou za Aston Villu Jack Grealish se sedmi góly a za Watford Gerard Deulofeu, který se trefil čtyřikrát. Hráči Aston Villy v této sezóně vyhráli čtyři z jedenácti domácích zápasů. Hosté z Watfordu venku uhráli dvě výhry z jedenácti zápasů. Aston Villa v této sezóně vstřelila na domácím hřišti průměrně 1,3 branky na zápas, Watford zaznamenal na venkovních hřištích průměrně pouze 0,8 zásahu. Domácí Aston Villa v tomto ročníku odehrála pět zápasů, ve kterých nevstřelila žádnou branku, hostující tým Watfordu odehrál jedenáct zápasů, ve kterých neskóroval. Defenziva hostujícího Watfordu není příliš pevná, průměrně obdržela 1,5 branky na utkání, výkony domácí obrany jsou obdobné, když inkasovala průměrně 1,9 gólu na zápas. 

Bournemouth vs. Brighton - 21.01.2020 20:30
V úterý nás čeká 24. kolo Premier League a v něm se o body utkají Bournemouth a Brighton. Domácí tým Bournemouthu je aktuálně s dvaceti body na devatenácté pozici v ligové tabulce, hosté jsou v tabulce o čtyři příčky výš na patnácté pozici, když získali pětadvacet bodů. Při posledním měření sil skončilo utkání výhrou hostujícího Brightonu 2:0. V posledním ligovém kole hráči Bournemouthu prohráli s Norwichem, domácí prožívají těžkou sérii, je to v pořadí už čtvrtá prohra za sebou, naopak hosté z Brightonu remizovali s Aston Villou. Nejlepšími zakončovateli jsou za Bournemouth Harry Wilson se šesti góly a za Brighton Neal Maupay, který se trefil sedmkrát. Hráči Bournemouthu v této sezóně vyhráli dva z jedenácti domácích zápasů. Hostující hráči Brightonu na venkovních hřištích vyhráli dva z jedenácti zápasů. V této ligové sezóně domácí Bournemouth vstřelil na domácím hřišti průměrně 0,9 góly v jednom zápase. Hosté z Brightonu na venkovních hřištích průměrně vstřelili také 0,9 branky. Bournemouth ze třiadvaceti zápasů v této sezóně v deseti nevstřelil žádný gól, Brighton neskóroval v sedmi zápasech. Domácí obrana nepatří k nejpevnějším v lize, průměrně obdržela 1,6 branky na utkání, hosté jsou na tom lépe, jejich obrana připustila průměrně 1,3 branky na zápas. Domácím se nedaří a v posledních čtyřech zápasech padli. Domácí na svém stadionu nejsou příliš produktivní, ale to samé se dá říci o hostech, kteří zase nevozí moc bodů z venkovních utkání. Zápas by mohl skončit dělbou bodů. 
 

Přečtěte si také