Plastika prsou i miliarda za Brexit. 4 kuriózní sázky, které se skutečně staly

Když se řekne sázení, většina z nás si představí fotbal, hokej anebo třeba Velkou pardubickou. U sázkových kanceláří si ale můžete vsadit třeba také na to, jak si povede britská královská rodina nebo kdo vyhraje v Oscara. Společenské sázky nebo sázky mezi kamarády v hospodě jsou zkrátka stále populárnější a dnes vám představíme čtyři příběhy hráčů, kteří si v některých případech vydělali i miliardy.

Miliardový Brexit

O tom, kolik starostí dělá premiérce Therese Mayové v současnosti Brexit, si můžeme dennodenně přečíst v novinách. My ale známe jednoho muže, kterému před lety udělalo hlasování o odchodu Velké Británie z EU pořádnou radost.
 

Přečtěte si také: Online sázka Eurojackpotu přinesla uklízečce 2,27 miliardy


Poměrně slušnou sumu na to, že země odejde z Evropské unie, si před hlasováním vsadil majitel investičních fondů James Hanbury. A i když je podle mnohých schválení výstupu z Unie velkou prohrou pro celou zemi, Hanbury na hlasování vydělal 110 milionů liber, 3,3 miliardy korun.
 

Sázka na staré, dobré časy

V roce 1989 si jistý Velšan vsadil 30 liber, že některé věci zůstanou stejné i v roce 2000. Tehdy věřil, že se nerozpadne kapela U2, britská televize bude stále vysílat seriály Sousedé, Home And Away a EastEnders a že navíc Cliff Richard z kapely Qeen dostane od královny rytířský titul.

V roce 2000 se ukázalo, že muž předpověděl budoucnost ve všech bodech, a díky tomu získal v přepočtu 7,3 milionu korun.
 

Prohraná miliarda

Archie Karas je jedním z největších gamblerů na světě a jeho největší husarský kousek budí dodnes zdvižená obočí. Celé to začalo jako z hollywoodského filmu, když se Archie v roce 1992 vydal do Vegas s jen 50 dolary v kapse.

O tři roky později dokázal tyto peníze díky svému talentu pro kulečník i poker znásobit na 40 milionů dolarů, asi 916 milionů korun. A jak to celé dopadlo? Protože chtěl pořád víc, postupně svoji výhru zase prohrál.
 

Sázka o prsa

Američan Brian Zembic je známý gambler a také člověk, který díky často nesmyslným sázkám s jinými lidmi vydělal miliony dolarů. Jedna z těch nejšílenějších proběhla v roce 1996, kdy se milovaný manžel a otec vsadil, že si nechá udělat plastiku prsou. Aby sázku vyhrál, musel si trojky, které mu chirurgové vytvořili, nechat jeden rok.

Brian sázku samozřejmě vyhrál, co vás ale možná překvapí, je skutečnost, že se rok s rokem sešel, a notorický hráč začal po dvaceti letech řešit, jestli by si implantáty neměl už nechat vyměnit, aby mu třeba nepraskly. A kolik že to vyhrál? Odpoví název jeho autobiografické knihy: Muž s poprsím za 100 tisíc dolarů.

Možná se také sázíte v hospodě s kamarády, možná ale hledáte trochu důmyslnější způsob, jak vyhrát peníze. Možnost hrát a vyhrát nabízí Sazkabet.

Kromě sportu si můžete vsadit třeba na vítěze příštích amerických voleb nebo jestli v Británii vyhlásí druhé referendum o Brexitu. Všechny vypsané společenské sázky Sazkabetu najdete na tomto odkazu.

Přečtěte si také