Obří jackpot 79 milionů trefilo 1 400 sázejících. Na peníze čekali ve frontě

Že se nevyplatí na tiketu zaškrtávat kombinace, které může zvolit i celá řada dalších hráčů, je obecně známá věc, před kterou dost často varujeme i my. Jaké to je ve skutečnosti, se přesvědčili sázející, kteří trefili nádherný jackpot skoro 79 milionů kroun. Místo života snů totiž dostanou jen drobné.

Přečtěte si také: Za tiket dal jenom dvacku, i tak mu Sportka přinesla přes 9 milionů


Před krátkou dobou proběhly v Jižní Karolíně ve Spojených státech velké oslavy. V tamní loterii The South Carolina Education Lottery padl jackpot ve výši 3,4 milionu dolarů, v přepočtu 78,63 milionu korun. Ten trefilo téměř 1 400 sázejících, což je v této hře, kde vybíráte čtyři čísla, jeden z nejvyšších počtů výherců, které tu měli. Jak je to možné? Všichni na svůj tiket zaškrtli čísla 2, 2, 2 a 2, která pak vypadla i z osudí.
 

Výherci stáli ve frontě

Losování se konalo v sobotu a už v pondělí ráno si někteří hráči přišli do sídla společnosti vyzvednout peníze. Její zástupci dokonce na svých sociálních sítích zveřejnili video, kde je vidět dlouhá fronta, která se točí až za roh budovy.
 
Když přišli na řadu, nejspíš se ale nestačili divit. Nedostali totiž ani miliony, ani statisíce. Každý si průměrně odnesl „pouhých” 87 556 korun. Výše výhry se u jednotlivých výherců nicméně liší. Kromě uhodnutých čísel totiž závisí také na výši vkladu do hry, který se pohybuje od 50 centů do 24 dolarů.

A proč lidé na svých tiketech zaškrtli právě čtyři dvojky? Někteří se svěřili, že stejnou kombinaci sázejí už roky, jedna hráčka ale šťastné dvojky vybírá díky svému datu narození, které připadá na 22. 2.
 

Nejvyšší výhra byla skoro 2 miliony

Dobrá zpráva je, že ne všichni odešli jen s bezmála devadesáti tisíci korunami. Jeden s hráčů si čtyři dvojky vsadil na toto slosování hned šestnáctkrát, a tak získal výhru v přepočtu 1,85 milionu korun.

Mnoho set až tisíc výherců ale není u této loterie výjimkou. V roce 2012 měla stejná kombinace, tedy čtyři dvojky, hned 650 výherců a letos v červnu si jackpot 7,8 milionu dolarů (180 milionů korun) rozdělilo s kombinací 0, 0, 0 a 0 dokonce víc než 2 000 Američanů.

Notoricky provařené kombinace ale nezaškrtávají jenom hráči za oceánem. Jak prozradil František Hubálek ze Sazky, jehož velkou vášní jsou statistiky tuzemských loterií, i v Česku jsou některá čísla, které pravidelně volí vysoký počet sázejících.
 

Nikdy nezaškrtávejte 1, 2, 3, 4, 5 a 6

„Na každé nedělní slosování se nám sejde zhruba 600 sloupečků s čísly 1, 2, 3, 4, 5 a 6. Oblíbená je také postupka 7, 14, 21, 28, 35 a 42,” odhaluje František Hubálek dvě nejčastější kombinace. A dodává, že bronzovou příčku už nějakou dobu určuje trend, o kterém se lidé dozvěděli z televize. „Třetí nejčastěji vsazenou kombinaci čísel ovládá seriál Ztracení a jejich ztracená čísla. Takových sloupců se nám na každé slosování sejde víc než 200.”

Až tedy budete zaškrtávat čísla na dnešní slosování Sportky, kde se hraje o pohádkových 274,1 milionu korun, udělejte to chytře, ať se s nikým nemusíte dělit. Anebo zvolte náhodná čísla, kde je možnost tiketů se stejnými čísly opravdu minimální. Náhodná čísla, ale i ta vlastní můžete také podat online na tomto odkazu.

Přečtěte si také