O výhře 5 milionů nikomu neřekl. Rodinu překvapí krásným domkem

Sportku sází už přes čtyřicet let, a i když si nekupuje tiket na každé slosování, na jednu věc nikdy nezapomene: na sázence pokaždé zaškrtává i doplňkovku Šance. Šedesátiletý muž tak učinil i před pár týdny, když si šel vsadit na nedělní slosování. A dobře udělal! Nyní se raduje z výhry 5 212 135 Kč.

Přečtěte si také: Nejlíp investované peníze života! Za 60 Kč získal senior ve Sportce přes 26 milionů


Dostavět domek, splatit dluhy a také přispět na dobročinné účely. To všechno plánuje se svou výhrou ze Sportky udělat starší Čech. Když se zastavil v budově Sazky, přiznal se nám, že o víc než 5 milionech, které vyhrál, zatím nikomu neřekl.
 

Peníze pomůžou se splacením dluhů

„Manželka ani mé tři děti ještě o tom, že jsme milionáři, nemají ani tušení,” usmíval se výherce. Jak ale hned dodal, jsou to právě oni, se kterými hodlá peníze sdílet. „Jako první chci zaplatit všechny dluhy, které máme. Zároveň už se nemůžu dočkat, až konečně dostavíme náš domek a budeme mít jednou provždy klid,” dodal loterní milionář.

A co víc než pětimilionovému štěstí předcházelo? Jak už bylo řečeno, muž si pro tiket jako obvykle zašel do nedaleké trafiky. „Moje nejvyšší výhra byla až doteď pár tisísovek, ale i tak sázím zhruba dvakrát do měsíce,” svěřil se klikař. A dodal, že se i přesto o svoje vsazená čísla téměř vždycky bojí. „Proto tiket pečlivě schovávám, většinou do zásuvky, ve které máme doklady.”
 

Své výhře nechtěl vůbec uvěřit

Když starší Čech zjistil, že je vyhraná částka tak vysoká, že si pro ni bude muset dojet přímo do Sazky, vůbec tomu nechtěl uvěřit. „Tiket jsem kontroloval snad stokrát,” směje se muž a doplňuje, že se od výhry cítí mnohem šťastnější nejen proto, že bude moct konečně začít život bez jakýchkoliv dluhů.

Kromě vyrovnání závazků u bank a dokončení rodinného domku ale myslí výherce také na ty, kteří tolik štěstí jako on neměli. „S manželkou pravidelně přispíváme nadaci Dobrý anděl. Ta se stará hlavně o rodiny, které se musí potýkat s něčím tak smutným, jako je nemoc dítěte,” říká výherce.
 

Dobrý anděl pomáhá konkrétním rodinám

„Líbí se nám také to, že nadace rozdá rodinám všechny peníze do posledního haléře. A navíc přesně víte, komu konkrétně jste pomohli,” vypočítává muž další důvody, proč i část jeho výhry ze Sportky skončí právě u Dobrého anděla.

S těmito slovy se s námi rozloučil a vypravil domů, aby konečně o pětimilionové radosti řekl své manželce.
 

Ve Sportce dneska můžete trefit 107,3 milionu korun

Kdybyste vyhráli v loterii 5 milionů, jako náš dnešní výherce, také byste část peněz věnovali na charitu? Jsme si si jisti, že ano. Dneska večer je ale v Superjackpotu Sportky mnohem víc, konkrétně 107,3 milionu korun. A to už by se na charitu přispívalo jedna radost! A protože vás od takhle krásné výhry dělí pouhých šest čísel, klikněte si pro online tiket na tento odkaz.

Úvodní fotografie je pouze ilustrativní a nezachycuje skutečného výherce. Autor fotografie: iStock Photo.

Přečtěte si také