Norsko otevírá největší podvodní restauraci na světě

Už se to blíží. V Norsku bude v dubnu otevřena největší podvodní restaurace na světě, v Evropě vůbec první. Pokud si chcete trochu užít peníze z výhry, určitě se tu zastavte. Rezervace už probíhají a podle všeho to vypadá už teď na dost dlouhý pořadník.

Přečtěte si také: Čech si díky Eurojackpotu zaletí na Bora Bora


Večeře pět metrů pod vodou s nerušeným výhledem. Nemusíte se bát, v tomto případě bude u okna sedět každý ze stovky hostů, které stavba pojme. Jedenáctimetrové panoramatické okno a nasvícené okolí restaurace zajistí, že uvidíte i tu nejmenší rybku, která kolem vás popluje.
 

Největší problém byl vítr

inp_600.jpg

Stavbu navrhlo známé norské architektonické studio Snøhetta a podle všeho šlo o opravdový oříšek. „Nejdřív ze všeho jsme museli vyřešit tlak vody, potom vlny. To bylo ještě horší, protože v této oblasti hodně fouká,“ říká architekt Rune Grasdal.

Restaurace není potopená celá. Kus, který ční z moře, působí jako kostka ledu, plující na vlnách. Někomu zase připomíná velrybu nebo vrak lodi. Tady ale ztroskotání nehrozí.
 

Úchvatný výhled i delikatesy


Podnik slibuje i neopakovatelný gastronomický zážitek. Podávat se budou samé delikatesy, samozřejmě nemůžou chybět ryby. Ochutnat ale můžete i mořské ptáky nebo divoké ovce.

Pokud byste se přece jen zdráhali vstoupit, vězte, že zdi restaurace jsou metr široké, aby tlaku vody bez problémů odolaly. Jestli stále váháte, možná vám pomůže fakt, že podnik má tři patra. První je ještě nad vodou, tam je ale jen šatna, v druhém je bar, kde si můžete dát pár panáků na kuráž, a až pak sestoupit ještě níž pod vodu do restaurace.
 

S výhrou v Eurojackpotu ochutnáte půlku světa

Láká vás tento kulinářský zážitek anebo byste radši vyrazili ochutnávat třeba karibskou kuchyni? Pokud to vyjde při dnešním slosování Eurojackpotu, na účet vám doputuje 492 milionů.

A to už bude na pořádnou sérii těch nejvybranějších gastronomických zážitků! Klikněte si pro svůj tiket online na tomto odkazu.

Autoři fotografie: Telegraph, Euro News

Přečtěte si také