Neuvěřitelný příběh: přežil vlastní smrt, následně vyhrál v loterii. A ne jednou

Do svých sedmatřiceti let se australský kamioňák Bill Morgan považoval za smolaře. Jeho neštěstí vyvrcholilo nehodou, při které málem zemřel. Pak se ale začala činit štěstěna.

Přečtěte si také: Nákup tiketu Sportky byl možná aprílový žert. I tak je sázející bohatší o 87 milionů


Příběh Billa Morgana v ledačem připomíná jízdu na horské dráze. Ta jeho přitom začala strmou jízdou dolů. Profesionální řidič kamionu se při jedné běžné cestě zapletl do vážné dopravní nehody, při které ho navíc postihl velmi silný infarkt.
 

Nehoda, infarkt, klinická smrt a kóma

Aby toho nebylo málo, Billa poté, co ho převezli do nemocnice, přišla obří alergická reakce na lék, který mu lékaři podali. Následkem toho se nešťastníkovi Billovi zastavilo na dlouhých čtrnáct minut srdce, a on se tak dostal do stavu klinické smrti.

Kamioňákovo srdce začalo nakonec bít, ale vyhráno ještě neměl. Upadl do kómatu, ze kterého se neprobudil dalších dvanáct dní. Že se Bill vrátil do světa živých, bylo velkým štěstím. Navíc byl naprosto v pořádku, a dokonce ani neutrpěl ztrátu paměti. A to byl teprve začátek.
 

Nový život

Bill cítil, že štěstěna je nakloněna na jeho straně a rozhodl se toho využít. Nejdřív dal výpověď v práci, našel lepší a následně požádal svoji dlouholetou přítelkyni Lisu o ruku. V odpovědi se mu dostalo sladké ano.

O týden později se Bill rozhodl, že zkusí štěstí ještě trochu poškádlit a koupil si svůj vůbec první stírací los v životě. A ano, předpokládáte správně, Bill vyhrál a stal se majitelem zbrusu nového auta.
 

Další výhra v přímém přenosu

Jestli si myslíte, že je tady konec šťastných událostí, které Billa potkaly, dost se pletete. Jeho příběh má pokračování. Osudu kamioňáka si všimla jedna místní televizní stanice, která se o něm rozhodla natočit reportáž. Aby byl příběh autentický, vzal televizní štáb muže zpátky do obchodu, kde si koupil svůj výherní los. Měl ho setřít a předstírat, že je to onen vítězný los, ve kterém vyhrál auto.

Kamera běžela, klapka klapla, Bill začal stírat. Jenže pak náhle vypadl z role. Nejdřív jen seděl a dlouhou chvíli nic neříkal. Pak z něj namísto připravené věty vypadlo: „To není možné. Já jsem vyhrál… Ne, nedělám si legraci, já jsem vyhrál 250 tisíc dolarů!“
 

A pohádky byl konec

Nejen Bill, ale i celý štáb byli z celé události doslova zaskočeni. Ze zkažených záběrů si nic nedělali, natočili totiž reportáž, o které se mluvilo ještě dlouhé měsíce. A Bill Morgan? Ten si se svou snoubenkou, následně manželkou Lisou užívali v přepočtu a se započtením inflace krásných 7,2 milionu korun a nové auto, které se jim podařilo získat díky štěstěně.

Příběh Billa Morgana možná připomíná pohádku, ale skutečně se stal. Nemusíte přitom přelstít smrtku, abyste vyhráli. Stačí mít trochu štěstí. Vstupenku do slosování získáte na tomto odkazu.

Přečtěte si také