Nemáte rádi cestování? Luxusní hotely na kolejích si zamilujete

Řekněme, že potřebujete někam cestovat, ale taky se během toho slušně vyspat. V tom případě musíte škrtnout auto,  ale upřímně – taky letadlo. I když má business class něco do sebe, postel a sprchu k dispozici fakt nemáte. Zbývá vlak.

Přečtěte si také: Tiket Sportky ukrytý v šicím stroji přinesl Češce skoro 14 milionů korun


Podobně zřejmě uvažovala společnost, která zajišťuje noční spojení z Londýna do skotského Edinburghu a Glasgow. Náročným cestovatelům nabídli zbrusu nové vlaky. Dohromady jich bude 75 a na koleje vyjely letos v červnu.
 

Palubní vstupenky začínají už na 5 tisících

1_600x400.jpg

Jízdenky nejsou nejlevnější, lůžkové kupé je v přepočtu za necelých 5 tisíc korun. Společnost si ale na druhou stranu zakládá na tom, aby se v malé „ložnici“ nepotkali dva neznámí cestující. Nebudete tak riskovat, že za ty peníze vedle vás ještě bude někdo nahlas chrápat. Pokud to tedy samozřejmě nebude vaše žena.

Nejdražší kupé s dvoupostelí je pak za 470 liber (cca 13 500 Kč) včetně vlastní sprchy a toalety. Vlak vyjíždí půl hodiny před půlnocí a v cíli je v půl osmé ráno. Trasa Londýn – Edinburgh je dlouhá asi 650 kilometrů.
 

Snídaně až do postele

2_600x400.jpg

Do svého soukromého kupé vstupujete na kartu, podobně jako v hotelu. Dobré wi-fi připojení v celém vlaku je samozřejmostí stejně jako čistě bílé povlečení, nabíječka hned nad postelí, malá koupelna s toaletou a tekoucí vodou ve sprše a s donáška večeře nebo snídaně až do kupé. Investici do luxusních vlaků částečně financovaly britská a skotská vláda.

Existují ale i jiné možnosti, jak si užít luxusní nocleh na kolejích. Milionářské „spací“ apartmány nabízí třeba klasika nad klasiky - Orient Express. Ten jezdí z Londýna až do Benátek a po cestě zastavuje v Paříži nebo v Berlíně.
 

Cestujte jako z románu Agathy Christie

3_600x400.jpg

Ceny ale začínají na zhruba 2 500 tisících liber za osobu, což je v přepočtu přes 70 000 korun. Za tuto cenu ale získáváte kromě super pohodlné mahagonové postele jedinečný zážitek. Poznáte stejná kupé, do nichž Agatha Christie zasadila děj slavné detektivky Vražda v salónním kupé.

Milujete klasické detektivky anebo jen chcete poznat Evropu i svět v milionářském stylu? Ve Sportce je právě bezmála 150 milionů, takže pokud vám to už ve středu vyjde, po stopách Agathy Christie se už zakrátko budete moct vypravit i vy. Klikněte si pro svůj online tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také