Nejlepší dárek k narozeninám? Muž dostal los s výhrou skoro 23 milionů

Smradlavý parfém, nepotřebný domácí spotřebič nebo trenýrky. Dárků, které zaručeně nepotěší, lze vymyslet desítky. Pokud ale darujete stírací los, chybu neuděláte. Zvlášť, když si na něm pak obdarovaný setře výhru 1 milion dolarů, v přepočtu 22,9 milionu korun.

Přečtěte si také: Dříve vařil pro prezidenty, teď bude díky výhře v loterii krmit děti bez domova


Američan Gjergji Prifti na své letošní narozeniny jen tak nezapomene. Mezi dalšími dárky, které dostal, byl i stírací los od jeho manželky. Šlo o tiket za pouhých 5 dolarů, v přepočtu asi za 114 korun.
 

„Nevěřili jsme, že bychom někdy mohli vyhrát.”

Jeho žena tento los vybrala hlavně kvůli hlavní výhře ve výši 1 milion dolarů. Když ho ale kupovala, víc než zábavu ze stírání prý nečekala. „Losy si dáváme celkem často, protože nás oba stírání baví,” řekl zástupcům Massachusettské státní loterie Gjergji. „I když jsme moc nevěřili, že někdy vyhrajeme, bavilo nás představovat si, co bychom si pořídili, kdyby to tentokrát vyšlo.”

Stejný scénář pak oba čekali i při oslavě Američanových narozenin. Po společné večeři si připili a Gjergji začal rozbalovat dárky. Když objevil los s názvem Dvojitý milionový jackpot, dal se do stírání.

Na tomto losu jsou hned dvě hry, jedna na přední straně a ta druhá na zadní. Když oslavenec setřel přední stranu, musel konstatovat, že to ani tentokrát nevyšlo. Proto tiket otočil a zkusil ještě druhou hru. A druhé pole bylo tím, které mu změnilo život - skrývala se tu ona výhra 23 milionů korun.
 

Peníze si užije s manželkou

Gjergji si vybral jednorázovou výplatu peněz, a tak mu už brzy loterní společnost vyplatí zhruba 650 tisíc dolarů, v přepočtu 14,9 milionu korun.

Jak výherce s penězi naloží, prý zatím nemá jasno. Jisté ale je, že si je užijí spolu se svojí manželkou, díky které má teď na účtě skutečně velký polštář.

Miliony se na losech nevyhrávají jen v Americe, ale i u nás, v Česku. Stírací los Brilianty vám může přinést 15 milionů, 11 milionů si lze setřít na Mega rentiérovi a oblíbená Maxi černá perla nadělí jednomu šťastlivci 10 milionů korun.

Stírací losy najdete v každé dobré prodejně s terminálem Sazky, pro tu nejbližší si klikněte na naši interaktivní mapu na tomto odkazu.

Přečtěte si také