Nejdražší tetování na světě je plné diamantů. Víte, na kolik přišlo?

Tetování se stalo fenoménem nového tisíciletí. Zatímco dříve byly „kérky“ k vidění pouze u námořníků či trestanců, dnes už ji má pomalu každý druhý. Ne každý se ale spokojí s jen tak ledajakým vzorem. Třeba taková modelka a moderátorka z Jihoafrické republiky se může chlubit tetováním z diamantů.

Přečtěte si také: 5 nejvyšších výher, které Češi trefili v Eurojackpotu


Celý příběh se začal psát už v létě 2010. Majitel několika luxusních obchodů se šperky Schimansky, mezi jehož klienty patří například herečka Charlize Theron či americká popová zpěvačka Christina Aguilera, se u příležitosti pořádání mistrovství světa ve fotbale rozhodl vytvořit speciální míč posetý diamanty.
 

Fotbalový míč za 43 milionů

Zdobilo ho 2 640 černých a 6 200 bílých diamantů o celkové hmotnosti přesahující 3 000 karátů. Tomu odpovídala i jeho cena – 1,7 miliónu dolarů (asi 43 milionů korun), za kterou byl posléze míč prodán.

Pak přišel nápad s diamantovým tetováním. Jeho majitelkou se stala televizní moderátorka a modelka Minki van der Westhuizen. Květinový vzor obsahuje 612 bílých diamantů.

Celý proces „výroby“ tetování ramen a zad sličné Minky trval osm hodin, nicméně dobrá věc se nakonec podařila. Hodnotě diamantů a práce pak odpovídá i cena 924 tisíc dolarů, což je v přepočtu přes 23 milionů korun.
 

Otočit se k umění zády

Tetování z diamantů je opravdový unikát, který v reálném životě jen tak neuvidíte. Jiné případy netradičního tetování ale můžeme vidět třeba ve filmu. Ve francouzsko-italské komedii Tetovaný prodá Félicien Mézeray, jehož ztvárnil Louis de Funés, všechno, co jde.

Jednoho dne výhodně zpeněží i vzácnou malbu italského malíře Modiglianiho. Právě ono dílo bylo ale tetováním, které měl hlavní hrdina Legrain (Jean Gabin) na zádech.
 

Potetovaný do filmu nechoď

Naopak ve filmu Piráti z Karibiku, kde hlavního hrdinu Jacka Sparrowwa, kterého ztvárnil populární herec Johny Depp, se tetování moc nehodilo. Respektive nehodilo se právě to, kterým je okrášlen Johny Depp. A tak před každým natáčením musely filmové maskérky jeho tetování překrývat oblečením a maskovat make-upem.

Také byste si rádi pořídili novou ozdobu na tělo? Zítra se losuje Eurojackpot, kde je zrovna 290 milionů korun. Pokud jackpot trefíte, můžete si udělat i tak nákladné tetování, jehož cena přepíše anály Guinnessovy knihy rekordů.

Zajistěte si vstupenku do slosování online na tomto odkazu.

Autor fotografie: luxuryguru.cz

Přečtěte si také