Nejdražší auto světa nebo Slavia Praha. Co si koupíte za 1,412 miliardy korun?

Vsadil si online z pohodlí svého domova a před pár dny díky tomu bral druhou nejvyšší výhru historie. Čechovi, který v Eurojackpotu získal 1,412 miliardy korun, gratulujeme a přidáváme hned 6 tipů, jak své nově nabyté obří bohatství rozumně i nerozumně investovat.

5 piv pro každého Čecha

pivo_600x400.jpg

Cena: 1,412 mld Kč
Zajímavost: V ČR žije 8,6 milionu dospělých


Jestli máte srdce ze zlata, druhou nejvyšší výhru v historii Česka můžete oslavit s celým národem. A jak jinak než s naším národním klenotem - pivem!
 

Přečtěte si také: Vyhráli jste 1,4 miliardy? Tady je 5 tipů, co si můžete koupit


Podle posledního sčítání obyvatel z roku 2017  je u nás celkem 8,6 milionu obyvatel, kteří jsou starší osmnácti let. Díky vaší výhře v Eurojackpotu můžete každého z nich pozvat hned na pět piv, a to dokonce točených.
 

Klub Slavia Praha

fotbal_600x400.jpg

Cena: 1,124 mld Kč
Tip: Pojmenujte halu v Edenu jako Stadion Pepika Hnátka


Kolem „sešívaných” je už pár let rozruchu víc než dost - klub i stadion si z ruky do ruky předává jeden investor za druhým. Je to jen pár dní, co menšinový vlastník, čínská společnost CITIC (dříve CEFC) ukončila spolupráci s Fotbalovou asociací ČR, budoucnost Slavie je tak stále nejistá.

Vy se ale teď můžete stát spasitelem českého fotbalu - cena Slavie byla vyčíslena na 1 123 760 000 Kč. A bonus? Až klub koupíte, budete si moct stadion v Edenu pojmenovat přesně podle svých představ. Co třeba takový Stadion Pepika Hnátka?
 

Hra o trůny

got_600x400.jpg

Cena: 1,2 mld. Kč
Zajímavost: 1 minuta stála 4,83 milionu Kč


Nejsledovanější a nejdražší. To bezezbytku platí o seriálu Hra o trůny, jehož závěr také patří k jedněm z nejdiskutovanějších a nejkontroverznějších. Na internetu jsou dokonce petice, které žádají přetočení poslední série.

Jestli i vy patříte do skupiny fanoušků, kteří by filmové tvůrce nejradši nechali klečet v rohu na hrachu až do skonání světa, vše teď díky výhře v Eurojackpotu můžete změnit. Protože minuta seriálu stála v přepočtu 4,83 milionu korun, za 1,412 miliardy zvládnete přepracovat hned čtyři epizody.
 

Celý řecký ostrov

ostrov_600x400.jpg

Cena: 1,2 mld. Kč
Tip: K ostrovu pořiďte soukromé letadlo jen za 69 milionů


Užijte si nerušenou dovolenou na vlastním ostrově, který leží v Jónském moři mezi Lefkádou a Ithakou. Hornatý krasavec má rozlohu zhruba 4,5 km2 a pne se do výšky 334 metrů nad mořem. Váš může být váš už za 1,2 miliardy.

Pro cestování ve velkém stylu ho doplňte soukromým letadlem, které pořídíte už od 69 milionů.
 

Notre Dame

notredame_600x400.jpg

1,4 mld. Kč
Tip: Opravte jednu věž


Když v dubnu vzplál symbol Paříže, katedrála Notre Dame, zavládl smutek po celém světě. Francouzský prezident Emmanuel Macron odhadl, že její rekonstrukce vyjde na 1 miliardu eur.

Z výhry v Eurojackpotu tak sice celý kostel neopravíte, na aspoň jednu novou věž by vám ale 1,4 miliardy stačit mohlo.
 

Nejdražší auto světa

ferrari_600x400.jpg

1,1 mld. Kč
Zajímavost: Maximální rychlost je 280 km/h


O tom, že jsou i auta velmi dobrou investicí, svědčí příběh tohoto Ferrari GTO z roku 1962. Jde o dvoumístné kupé, které se v 60. letech prodávalo za 18 tisíc dolarů. Pokud vezmeme v úvahu i inflaci, jde o dnešní ekvivalent asi 3,5 milionu korun.

Možná i proto, že právě tento vůz slavil nejeden závodní úspěch, se vydražil za rekordní částku. Aukční síň Sotheby’s ho loni v létě prodala za 48,4 milionu dolarů, v přepočtu 1,1 miliardy korun. Jde tak o nejdražší auto všech dob, které si ale díky penězům z Eurojackpotu můžete koupit.

Chcete mít také podobné starosti jako výherce, který ostatním Evropanům vyfoukl rekordní jackpot 1,4 miliardy korun? Potom byste si měli vsadit.

A kdoví, pokud to uděláte online stejně jako on, možná bude česká vítězná série pokračovat i tento pátek. Svůj tiket do Eurojackpotu získáte na tomto odkazu.

Autoři fotografií: HBO, Wikipedia

Přečtěte si také