Mrzne vám nos? V těchto 3 destinacích se i v zimě opravdu ohřejete

Bílé, nekonečné pláže, blankytně modré moře a usměvaví lidé. To všechno vás čeká, pokud se rozhodnete říct naší české zimě sbohem a vyrazíte za teplem. Teploty třeba na Barbadosu, Bali nebo Mauriciu v lednu často přesahují třicet stupňů a ke stejným hodnotám se blíží i moře. Zbývá si jen sbalit plavky a do některého z tropických rájů vyrazit.
 

Barbados

barbados_600x500.jpg


Průměrná teplota vzduchu: 26 °C
Průměrná teplota moře: 27 °C
Nejkrásnější pláž: Mullins

Narodila se tu popová zpěvačka Rihanna a celebrity tento karibský ostrov doslova milují. Třeba takový golfista Tiger Woods se tu ženil a pravidelně sem vyrážejí i herci Hugh Grant nebo Mark Wahlberg.

Ostrov leží ve východní části Karibiku a omývá ho Atlantský oceán. Je součástí Britského Commonwealthu, a tak si tu plnými doušky užijete třeba čaj o páté nebo golf. Až tu budete, určitě si zajeďte do hlavního města Bridgetown. Díky své malebnosti je zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

Bali

bali_600x500.jpg


Průměrná teplota vzduchu: 26 °C
Průměrná teplota moře: 29 °C
Nejkrásnější pláž: Pasir Putih

Bali tvoří soustava ostrovů, z nichž se ten největší jmenuje právě Bali. To hlavní, co nabízí, jsou nádherné pláže s bílým pískem a tyrkysovým oceánem. Právě díky nim je ostrov už od 60. let 19. století jednou z nejoblíbenějších tropických destinací na světě.
 

Přečtěte si také: Poprvé si zahrála online, už za 15 minut byla bohatší o 400 tisíc

Bali patří pod převážně hinduistickou Indonésii a je plně závislé na turismu. Kromě neopakovatelného slunění můžete na ostrově ochutnat také vůbec nejdražší kávu světa. Jedná se o tu cibetkovou a za jeden šálek zaplatíte asi 1 100 korun.
 

Mauricius

mauricius1_600x500.jpg


Průměrná teplota vzduchu: 26 °C
Průměrná teplota moře: 27 °C
Nejkrásnější pláž: Belle Mare

Jestli to s útěkem před chladem myslíte opravdu vážně, je pro vás destinací číslo jedna Mauricius.  V lednu tu vrcholí léto a podle místních jde zároveň o měsíc, kdy není příliš radno vycházet. Platí to hlavně o severní a západní části ostrova, východ a jih ovívá příjemný vzduch, který teplotu pocitově snižuje.

Místní obyvatelé jsou hlavně indického a čínského původu, a tak je ostrov rájem všech milovníků dobrého jídla. Na každém rohu tu ochutnáte autentické kari, na páře vařené knedlíčky dim sum, ale také kreolskou kuchyni. Zatoužíte-li po trošce VIP přístupu, ubytujte se na luxusním katamaránu Sadko. Jen váš bude už od šedesáti tisíc za noc.

Odjeli byste také rádi za teplem, ale Vánoce vám udělaly díru do rozpočtu? Zkuste si vsadit. V takových online Rychlých kačkách můžete každou minutu vyhrát až 2 miliony korun. Klikněte si pro svůj šťastný tiket na tomto odkazu.

Přečtěte si také