Milionovou výhru ve Sportce si senioři užijí v lázních
Jak muž říká, Sportka je jeho srdeční záležitostí. I proto už ji hraje asi půl století. Menší částky vyhrává celkem často, jeho nejvyšší výhra ale byla v řádu tisícikorun. Tentokrát ale na Ústecku propukly bujaré oslavy - nedělní slosování sázejícímu nadělilo 1 145 569 korun.

Přečtěte si také: Důchodci přišli na to, jak přelstít loterii. A vyhráli skoro 600 milionů


„Jsem už pamětník, a tak si vzpomínám, když tehdy v Československu Sportka začínala,” vzpomíná starší muž. „V té době ji hráli rodiče, a když už jsem na to měl věk, sázenky jsem si taky začal kupovat.”
 

Vsadí si dvakrát do měsíce

I když nelze říct, že by nikdy nevynechal žádné slosování, vsadí si pravidelně několikrát do měsíce. „Manželka se mi už za ty roky párkrát smála, že si pořád jen chodím pro tikety, milionář se ale ze mě díky Sportce ještě pořád nestal,” šibalsky se usmívá senior.

Jednu únorovou neděli se to ale konečně stalo, i když o tom výherce ještě tehdy nevěděl. Že se stal novým českým loterním milionářem, zjistil až v trafice, kam si zašel zkontrolovat tiket.

„Když jsem přišel domů, hned od dveří jsem na ženu volal, že už může být klidná, protože jsme bohatší o víc než milion korun,” směje se už naplno výherce.
 

Za peníze si pořídí krásnou koupelnu

Jak s penězi, které si díky Sportce připsali na účet, naloží, je už rozhodnuto. „S manželkou jsme se shodli, že si domů nejdřív pořídíme krásnou koupelnu,” říká muž. „Už nám to neběhá tak jako zamlada a pohodlí si navíc, myslím, zasloužíme.”

Až bude koupelna hotová, pár si sbalí kufry a odjede. Své bydlení ale opustí jen na nějakou dobu, bude si totiž konečně užívat. „Přemýšlíme o nějakých pěkných lázních, kde bychom si odpočinuli,” zasní s s otevřenýma očima senior.

„U nás jsou samozřejmě krásné lázně, ale pokukujeme také po těch v zahraničí. Třeba v Maďarsku se dá spojit prohlídka Budapešti se zdravotními i relaxačními procedurami, tak možná vyrazíme právě tam,” prozrazuje své plány sázející z Ústeckého kraje.
 

Sportku bude hrát dál

Jestli manželé vyrazí třeba do Mariánských Lázní nebo do hlavního města Maďarska, zatím jisté není. Co už ale teď loterní milionář ví, je skutečnost, že s hraním Sportky určitě nepřestane.

„Na stará kolena by se zvyky měnit neměly. Proč bych to navíc dělal právě teď, když se ze mě díky této hře stal milionář?” loučí se s námi výherce.

Pobyty v nedalekém Maďarsku jsou mezi Čechy stále populárnější. Země láká nejen na skvělé lázně, ale i krásnou přírodu a památky.

Pokukujete už po letní dovolené? Pak by se vám určitě nějaká ta finanční injekce hodila. Protože vás od výhry dělí jen šest čísel, nikdy není vyloučeno, že to budete třeba právě vy, kdo se po příštím slosování Sportky stane dalším českým loterním milionářem.

Svůj tiket získáte na pár kliknutí na tomto odkazu.

Přečtěte si také