Městský akvapark nebo tábor pro chudé děti. Když peníze z výhry v loterii pomáhají (I. díl)

To, že loterie výhercům pořádně změní život, není žádné tajemství. Zatímco někteří tuto změnu neunesou a jejich katastrofální příběhy se šíří rychlostí blesku, jiní získané finanční prostředky umí využít pro zlepšení své situace či životů ostatních.

Přečtěte si také: Sportka je král, o miliony se ale hraje i v těchto online hrách od Sazky


Přestože se říká, že peníze kazí charakter, ukazují některé příběhy naprostý opak. Podívejte se s námi na první čtveřici loterijních výherců, kteří s vítěznou částkou naložili jak nejlépe mohli.
 

Neal Wanless

Třiadvacetiletému kovbojovi se v roce 2009 příliš nedařilo. Nezvládal placení daní, nemohl si dovolit ani nejzákladnější opravy svého ranče a bez nadsázky patřil mezi nejchudší farmáře v celé Jižní Dakotě.

Během jedné z návštěv blízkého města zariskoval a pořídil si tiket do loterie, na němž zaškrtal data narození členů své rodiny. Štěstěna se na něj usmála a nadělila mu jeden z nejvyšších jackpotů v historii hry. Nealovi na účtu přistálo 88,5 milionů dolarů, což je se započtením inflace v přepočtu asi 2,3 miliardy korun.

A co Neal udělal s penězi? Zachránil svůj ranč a zbytek věnoval na pomoc ostatním.
 

Cynthia P. Stafford

Poté, co Cynthiin bratr zemřel pod koly opilého řidiče, ujala se jeho pěti dětí. A aby toho neměla málo, starala se v té době i o finančních zabezpečení svého otce. V roce 2004 začala pomalu upadat do finančních problémů, a protože jen stěží zvládala poplatit všechny účty, předsevzala si, že vyhraje 112 milionů amerických dolarů.

Ke splnění svého snu využila nejrůznější metody včetně vizualizace či meditace. Po několika pokusech vysněnou částku (tedy v přepočtu 3,3 miliardy korun) skutečně vyhrála a zabezpečila díky tomu celou svou rodinu. Navíc si splnila dlouholetý sen a založila si filmovou společnost.
 

John a Linda Kuteyovi

Když John a Linda Kuteyovi vyhráli 19 milionů amerických dolarů (473 milionů korun), rozhodli se vzdát čest svým rodičům a udělat něco hezkého pro jejich rodné město. Po domluvě s místní radnicí zafinancovali renovaci parku a nechali v něm vybudovat dětské hřiště s vodními atrakcemi.
 

Les Robins

Středoškolského učitele Lese vždy mrzelo, že dnešní dětí netráví tolik času prozkoumáváním přírody, sportováním nebo ježděním na tábory. A tak poté, co vyhrál jackpot v hodnotě 111 milionů dolarů (4,3 miliardy korun), vybudoval vlastní kemp o rozloze 226 akrů.

V něm více než jedno desetiletí nabízel dětem levné ubytování na léto, kde se mohly naučit jezdit na koni, vyrábět nejrůznější věci, užívat si vodní sporty a strávit trochu toho času bez mobilů a počítačů.

Změnit život k lepšímu sobě nebo někomu jinému můžete i vy! Zkuste své štěstí a pořiďte si tiket do dnešního slosování Sportky, kde se hraje o víc než 50 milionů korun.

Že se vám nikam nechce? Klikněte si pro online tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také