Medvědi i opičáci. Kostýmy, ve kterých si výherci vyzvedli své miliony (II. díl)

U nás v České republice je anonymita výherců přísně chráněna, v některých zemích je ale podmínkou převzetí peněz ukázat se před novináři. Existuje přitom nemálo případů, kdy byli výherci po zveřejnění identity okradeni. Není se tak čemu divit, že mnoho z nich si svůj obličej raději schová pod masku.

Přečtěte si také: Medvídek Pú nebo Super Mario. Kostýmy, ve kterých si výherci vyzvedli své miliony (I. díl)


Jednou ze zemí, kde se často pro výhru chodí v převlecích, je Čína. Tam kromě masek známých postav využívají i kostýmy mytologických zvířat, které byly vymyšleny jako ústřední postavy čínských bájí a pověstí. Pro příklad – jedním z nejtypičtějších bájných hrdinů čínské mytologie je Fénix, symbol slunce, jihu, léta, nevěsty a dobré úrody. Tento pták vypadá kouzelně, má spoustu barev a každá z nich značí něco dobrého. 
 

Roztomilý opičák


Ale zpět ke kostýmům čínských výherců. První na našem seznamu je převlek rozkošné opice, který si na sebe vzal muž z oblasti Guangxi. V lednu 2016 se stal jedním z výherců jackpotu ve výši 2,64 milionu RMB, což je v přepočtu asi 894 milionů korun. V té době to byla pátá nejvyšší cena loterie, která kdy v Číně padla.

Podle článků v novinách si výherce tiket koupil spolu se dvěma kolegy z práce. Trojice si prý výhru rozdělila a část peněz navíc ještě věnovali charitě. Kostým opičky, ve kterém si muž pro výhru přišel, nebyl kupodivu jeho, ale poskytlo mu jej místní loterijní centrum.
 

Žlutý medvěd

V říjnu 2014 vyhrál žlutý medvěd více než půl miliardy juanů (přibližně 1,7 milionů korun), což byla v té době třetí nejvyšší výhra loterie. Tedy, nevyhrál to medvěd, ale muž, jenž se za medvěda převlékl.

Každý rok tento muž běžně utratil nejméně 20 tisíc juanů za loterijní tikety. Jeho vytrvalost se ale vyplatila. Po převzetí výhry věnoval část peněz na charitu a vítězem se stal také obchod, kde muž tiket koupil – narostl tam prý počet zákazníků o 100 %, protože věřili, že obchod přináší štěstí.
 

Vítězný Baymax


Víte, kdo je Baymax? Fiktivní superhrdina, který se objevuje v amerických komiksech vydaných společností Marvel Comics. A právě v kostýmu superhrdiny připomínajícího obří nafouknutý balón si vyrazil vyzvednout svou výhru muž z Čchengu.

Později připustil, že obléknout si cibulovitý kostým Baymaxe nebyl jeho, ale jeho manželky. Ba dokonce připustil, že ho k tomu manželka donutila. Bylo to však údajně pro jejich dobro – prý se snažila zabránit tomu, aby po nich sousedi a známí chtěli později peníze.
 

Až vyhrajete, masku řešit nemusíte

Jak je vidět, výhercům ve světě fantazie rozhodně nechybí. Vymýšlet, jaký kostým si vezmete, až vyhrajete, ale naštěstí v naší zemi nemusíte. Pokud vám to dneska večer vyjde v loterii Extra Renta, kde se hraje o pohádkových 100 000 Kč měsíčně na 20 let, můžete si být jisti, že se o vaši anonymitu postaráme.

Abyste ale mohli vyhrát, je třeba si vsadit. Vstupenku do slosování získáte na pár kliknutí na tomto odkazu.

Autoři fotografie: YouTube, GabboT (commons.wikipedia.org).

Přečtěte si také